Lopásról árulkodtak a majsai némakacsák
Sziréna

Lopásról árulkodtak a majsai némakacsák

Kerékpártól a szivattyún át még két némakacsát is ellopott egy kiskunmajsai betörő. A férfi két hónap alatt hét helyen járt és nem válogatott, mindent vitt, ami a keze ügyébe került. 

A police.hu tájékoztatása szerint aKiskunmajsai Rendőrőrs munkatársai nyomozást folytattak egy 21 éves helybélivel szemben, aki a gyanú szerint hét betörést követett el idén márciustól júniusig. A tettes általában a kerítésen bemászva jutott be az ingatlanok területére. Volt, amikor az udvarról lopott, előfordult az is, hogy a melléképületbe ment be, és volt olyan is, hogy besurrant a nyitott házba. Három lakásba csak úgy tudott bejutni, hogy az ajtót felfeszítette.

Az elkövető nem válogatott, mindent vitt, ami a keze ügyébe került: kerékpárokat, szivattyút, táskát, készpénzt, kézi szerszámgépeket, kazánt, radiátorokat, sőt még fagyasztott húst, befőtteket, akácfát, ráadásul két némakacsát is. A rendőrök – kihallgatását követően – őrizetbe vették a betöréssorozattal gyanúsítható helybélit. A fiatal házát átkutatták, ahol az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták, lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.