Másfél millió forintot vitt el alvó ismerősétől a kisszállási nő
Sziréna

Másfél millió forintot vitt el alvó ismerősétől a kisszállási nő

Együtt italoztak, aztán néhány órával később kifosztotta ismerősét egy kisszállási nő tavaly februárban. A napokban történt vádemelés az ügyben, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a gyanúsítottal szemben.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy ötvenkét éves kisszállási nővel szemben, aki férfiismerőse ittasságát kihasználva, a hálószobájában alvó férfit másfél millió forinttól szabadította megA Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az eset tavaly februárban történt. A nő együtt italozott a sértettel, egy helybelivel egy kisszállási italkimérő helyen, ahonnan a férfi otthonába mentek. Ott a vádlott a sértettől 20 ezer forint kölcsönt kért, amit a férfi a nő jelenlétében a hálószoba szekrényből, egy borítékból vett elő és átadott. Ezt a vádlott kifigyelte, majd a sértett időközben megjelenő rokona határozott felszólítására elhagyta a lakást. 

Később azonban visszament és kihasználta, hogy az ittasan alvó férfi nyitva hagyta az ajtót. A hálószobai szekrényből kivette a borítékot és közel másfélmillió forintot magához vett. A zajra felébredt a sértett, vissza akarta szerezni a pénzét. Menekülés közben a vádlott elszórta a bankjegyek egy részét, azt próbálta a férfi összeszedni, de a nő kikapta a kezéből. A vádlott kerékpárral elmenekült a helyszínről, de nem sokkal később elfogták. 

A pénz nem került elő. A büntetlen előéletű nőt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a sértettnek okozott kár megtérítésére is kötelezze őt a bíróság. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.