(►) A csomagtartóba is bemászott: halasi autófeltörő rendőrkézen
Sziréna

(►) A csomagtartóba is bemászott: halasi autófeltörő rendőrkézen

Még egy Opel csomagtartójába is bemászott az a kiskunhalasi férfi, akit a rendőrök legalább hét bűncselekménnyel gyanúsítanak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helybéli elkövető legutolsó akcióját rögzítette egy térfigyelő kamera, ez okozta a bukását is. 

A gyanú szerint a 41 éves kiskunhalasi férfi idén augusztus 17. és november 6. között legalább hét vagyon elleni bűncselekményt követett el, és minden esetben autók estek áldozatául- közölte a police.hu. Négy járművet a temetők környékén szemelt ki. Az egyiket óvatlan tulajdonosa nyitva hagyta, abból a tolvaj okmányokat és telefont emelt el. A másik három autót feltörte az elkövető, és azokból szintén telefont, iratokat, készpénzt tulajdonított el.

Egy alkalommal az utcán parkoló Dacia ablaküvegét törte be, ám attól sem riadt vissza a helyi férfi, hogy beosonjon egy udvarba, és az ott álló kocsi ablakát betörve vigye el a tulajdonos táskáját.

Utolsó tettét térfigyelő kamera rögzítette: egy utcán álló Opel Corsa nyitott csomagtartójába mászott be a gyanúsított, majd a hátsó ajtót kinyitva egy ülésen hagyott pénztárcát és mobiltelefont zsákmányolt. Bár a sértett alig néhány perc múlva visszament a kocsijához, az értékeinek már csak hűlt helyét találta.

A nyomozók rövid időn belül elfogták, és hétrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a férfit. Őt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eljárás során az is kiderült, hogy az utolsó esetben társa is volt a gyanúsítottnak: testvérét kérte meg arra, hogy figyeljen, amíg az autót kifosztja. A 37 éves rokont szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő az eljárás során jelenleg szabadlábon védekezhet.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autótulajdonosokat, hogy a kocsiban ne hagyjanak látható helyen értéket! Lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, és távozás előtt minden esetben ellenőrizzék, hogy a jármű ajtajait bezárták-e! Sok esetben alkalom szüli a tolvajt; kérjük, ne Ön teremtse meg az alkalmat!

Fotók: videó: police.hu