Még érvényben van a tűzgyújtási tilalom (galéria)
Sziréna

Még érvényben van a tűzgyújtási tilalom (galéria)

Még mindig érvényben van az országos tűzgyújtási tilalom- erre hívta fel a figyelmet Orbán Balázs alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka. Az elmúlt időszakban közel 30 esetben riasztották a helyi lánglovagokat avar-illetve erdőtűzhöz. Utóbbiak oltásában jelentenek segítséget azok a gyakorlatok, amelyek során a GPS és az erdészeti térképek használatát sajátítják el a tűzoltók.

Poszahomokkal borított utak, nehéz terepviszonyok fogadták a kiskunhalasi és kiskunmajsai tűzoltókat szerdán délelőtt a Tázlár környéki erdőben. Egy gyakorlatot szerveztek, amelyben GPS adatok és erdészeti térképek segítségével kellett megtalálni a tűzfészkeket, amelyeket most számozott bóják jelképeztek. Nem volt könnyű dolga az egységeknek, mert a próbariadó több hektáros területet érintett.

A gyakorlat során megnézték az a nemrégiben kialakított tűzivíz-tározót, amelyben 350 köbméternyi oltóanyag van. Az ilyen létesítményből kettő van a megyében, egyik Kecskemét, a másik Kiskunhalas közelében. - Az elmúlt időszakban közel 30 alkalommal riasztották a halasi tűzoltókat szabadtéri tüzek miatt, volt olyan eset, amelyet magasabb riasztási fokozatban lehetett csak eloltani. Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni, hogy továbbra is érvényben van az országos tűzgyújtási tilalom- tájékoztatott Orbán Balázs alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.