Megbújnak az alvázon is
Sziréna

Megbújnak az alvázon is

Sorra fogják el a határsértőket a tompai közúti határátkelőhelyen. Van olyan nap, amikor 10-12 személy is úgy próbál a magyar területre jutni, hogy a kamionok rakománya közé rejtőzik. Vannak, akik az alvázra kapaszkodnak, abban bíznak, hogy átcsúsznak a közúti ellenőrzésen.

Rácz Róbert, a Kelebiai Határőrizeti Kirendeltség vezetője megkeresésünkre elmondta, az eddigi információk szerint a migránsok azt az időt használják ki, amikor a kamionosok megpihennek, vagy éppen a határra érve a sorban várakoznak. Főként a sötétedést követően másznak be a rakomány közé. A határátkelőn minden esetben külső és belső ellenőrzést hajtanak végre, hőkamerás felvétel is készül a járműről, így szinte kizárt, hogy valaki átjusson ezeken a szűrőkön.

A migránsok miatt bosszankodnak a kamionosok, a Halas Televízió Híradójának nyilatkozó egyik szabadkai sofőr is kénytelen volt reggel visszafordulni a határról. Kiderült, hogy migráns rejtőzött a rakománya közé miközben megpihent az egyik megállóhelyen. További részletek 19.00-kor a Híradóban.