Megdöbbentő: a belvárosban rabolta el a kislány telefonját
Sziréna

Megdöbbentő: a belvárosban rabolta el a kislány telefonját

Újabb elképesztő bűnügyben emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A terhelt a belvárosban rabolta el egy kislány telefonját, miután őt nem sokkal korábban a bíróság börtönbüntetésre ítélte. Ráadásul a megtámadott kiskorút még meg is rúgta.

Vádemelés történt egy megdöbbentő bűnügyben - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád szerint a férfi – röviddel azután, hogy őt a bíróság börtönbüntetésre ítélte -  idén április 5-este Kiskunhalas központjában kerékpározott, amikor észrevette a telefonáló kiskorút. A vádlott leugrott a kerékpárról, a lányt egy ház kerítéséhez lökte, közben a telefonját követelte.

A sértett rúgással próbálta távol tartani a támadóját, azonban a vádlott addig dulakodott vele, míg a telefont a kezéből kitépte. A sértett a támadóját a kerékpárjánál fogva visszatartotta, és megpróbálta a telefonját visszaszerezni, azonban a férfi a földre lökte, ráadásul még belerúgott az oldalába is, majd a telefonnal együtt elmenekült. A lány nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert pár nappal korábban az egyik kiskunhalasi bolt elől egy 20 ezer forint értékű kerékpárt úgy lopott el, hogy a tárolóhoz zárt első kereket otthagyta. Később a hiányzó kereket pótolta, és a biciklit 4 ezer forintért egy ismerősének eladta. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a különös visszaeső férfit rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu