Megint rablási kísérlet volt a belvárosban
Sziréna

Megint rablási kísérlet volt a belvárosban

A rendőrök két órán belül elfogták azt a 39 éves halasi férfit, aki egy helybéli nőt akart kirabolni fényes nappal a belvárosban. A gyanúsított ököllel ütötte a 60 éves asszonyt, cigarettát és pénzt követelt tőle. Az elmúlt időszakban több, a közvéleményt megdöbbentő bűncselekmény történt a központban.

Rablási kísérlet történt pénteken délután Kiskunhalas belvárosában. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint este kaptak a rendőrök egy bejelentést, hogy 14 óra körül egy férfi ki akart rabolni egy 60 éves asszonyt. A sértett elmondta, hogy támadója odalépett hozzá és ököllel megütötte. Cigarettát és pénzt követelt tőle, de nem adott semmit neki. A férfi ezután vállánál és nyakánál fogva megrángatta a nőt, majd a helyszínről távozott. A nyomozók két órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, a 39 éves B. Józsefet őrizetbe vették, a nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A főkapitányság tájékoztatása szerint személyleírás alapján jártak sikerrel.

Néhány hónap leforgása alatt nem ez volt az első eset, hogy a jól bekamerázott központban, vagy éppen egy iskola környékén rablás vagy rablási kísérlet történik. Tavaly februárban, fényes nappal egy diákot támadtak meg a belvárosban. Volt olyan eset is, amikor cipőt rabolt egy 15 éves kamasz, szintén Kiskunhalas centrumában, de zsarolót is kaptak már el a rendőrök. 

A fotó illusztráció