Ne klikkeljen a kamu Telekomos e-mailre!
Sziréna

Ne klikkeljen a kamu Telekomos e-mailre!

Az utóbbi napokban több kiskunhalasi lakos is kapott tartozásról szóló felszólítást e-mailben, az egyik országosan ismert telekommunikációs cégre hivatkozva. A címzetteknek az volt gyanús, hogy a levél tele van helyesírási hibákkal, sőt az egész szöveg ékezetek nélkül íródott.

„Az on reeszere uj szamlat allitottunk ki, melyet a honlapunkon tekinthet megaz online ugyfelszolgalaton belepes utan reszletesen atnezheti a szamlan szereplo teteleket, valamint lehetosege van a szamla kiegyenlitesere tobb kenyelmes befizetesi modon is."

Ezzel a mondattal kezdődik az a levél, amit több halasi internetelőfizető is megkapott az elmúlt néhány napban. Mindannyiuk e-mailjében ugyanaz a szöveg volt olvasható. A „cég" egy be nem fizetett számlára hivatkozva kér párezer forintos összeget, amit a leírás szerint egy linkre kattintva egyenlíthet ki a felhasználó.

Szerkesztőségünk az esetről tájékoztatta a Telekom halasi képviseletét, ahol elmondták, az elmúlt napokban több ilyen jellegű észrevételt kaptak már előfizetőiktől, és kérik, senki ne kattintson a levélben szereplő linkre, hiszen az egy olyan oldalra vezet, ahol bankszámlaszámot és egyéb fontos adatokat próbálnak meg kicsalni a gyanútlan emberektől az internetes csalók.

Annyit sikerült megtudnunk, hogy a leveleket külföldi szerverekről küldik. A felhasználók mielőtt bármire is rákattintanak, mindig ellenőrizzék le, milyen címről kaptak e-mailt, ha pedig gyanús levelük érkezik, kérjenek információt szolgáltatójuktól!

Hozzászólás (0)