Négy hektáron égett a fenyves Halas határában (galéria)
Sziréna

Négy hektáron égett a fenyves Halas határában (galéria)

- A gyerekek szóltak, hogy kigyulladt az erdő Megnéztem, hömpölygött a füst, rögtön telefonáltam a tűzoltóknak - nyilatkozta a helyszínen Egyed Sándor Kiskunhalas határában, ahol négy hektáros területen puszítottak a lángok. A helyszínre kiskunhalasi, kiskőrösi, kalocsai tűzoltók érkeztek, jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

Egyes szemtanúk szerint a Keceli út mellett is lehetett látni a hatalmas füstöt, miután kigyulladt egy fenyveserdő aljnövényzete Kiskunhalas határában. A tűzoltókat Egyed Sándor értesítette, akinek a gyermekei szóltak, hogy ég az erdő. A riasztásra Kiskunhalasról négy autóval indultak a tűzoltók, de érkezett segítség Kiskőrösről és Kalocsáról is. A helyszínre érkezett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. 

A homokos terepen nem volt egyszerű megközelíteni a káresetet. Több önkéntes is jött segíteni, főként az útbaigazításban volt fontos szerepük. Csillag Tamás százados, tűzoltóparancsnok-helyettes elmondta, hogy a lángok mintegy négy hektárnyi területet érintettek. Több helyen koronaégést tapasztaltak a tűzoltók. Rengeteg letört ág, gally nehezítette az oltásban résztvevő dolgát. A tüzet már megfékezték, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A vízutánpótlást az óriásvízszállító és még két másik jármű biztosítja a Hatöles úton található tűzcsapról. Aki arra közlekedik, számítson rá! (Részletek az esti híradóban.)