Nem a saját autóival kocsikázott a halasi férfi
Sziréna

Nem a saját autóival kocsikázott a halasi férfi

Egy 18 éves kiskunhalasi férfit gyanúsítanak azzal a helyi rendőrök, hogy mások autóival kocsikázott az elmúlt egy hónapban. A járműveket saját slusszkulcsukkal indította el, az utolsó alkalommal a GPS lebuktatta.

Kiskunhalas belterületén október 11-én egy ismeretlen személy egy nyitott autóba szállt be és a kesztyűtartójában hagyott indítókulcs segítségével el is indította azt- olvasható a police.hu oldalán. A közleményből az is kiderült, hogy az alkalmi sofőr útja Jánoshalmáig tartott, amit a járműben lévő GPS segítségével a tulajdonos végig követett. A rendőrök ennek köszönhetően megállították a az autót és elfogták a férfit. Róla kiderült, hogy 18 éves és nem először csinált ilyet. 

A gyanú szerint a fiatalember október 4-én a kiskunhalasi cég telephelyére mászott be, majd egy gépjárműbe szállt be, és az abban szintén otthagyott slusszkulccsal azt is beindította. Több kapun keresztül is megpróbált elhajtani, de mivel azok mind zárva voltak, gyalog távozott. Egy hónappal korábban pedig az egyik kiskunhalasi hotel recepciójáról magához vette az egyik autó indítókulcsait és a parkolóból elhajtott vele. Pár nappal később a járművet megtalálta tulajdonosa.

A kiskunhalasi rendőrök a jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.