Nem segített a házaspár, pedig látta a fehértói kamionbalesetet
Sziréna

Nem segített a házaspár, pedig látta a fehértói kamionbalesetet

Nem volt érvényes jogosítványa annak a 39 éves férfinek, aki 38 éves feleségével együtt látta ugyan a tavaly szeptember 17-én, Kunfehértónál történt kamionbalesetet, de nem segítettek a bajba jutottakon. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság most fejezte be az eljárást, amely segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult.

Honlapunk is beszámolt arról a brutális balesetről, amely tavaly szeptember 17-én történt Kiskunhalas és Kunfehértó között, az 5412-es úton. Mint emlékezetes két kamion frontálisan ütközött, az egyik sofőr nem használta a biztonsági övet, ezért kirepült a kormány mögül, a másikat a halasi tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott vezetőfülkéből. Elsődleges adatok szerint súlyosan sérültek, de a vizsgálatok megállapították, hogy sérüléseik könnyűek. Már a helyszínen a tanúk egy fehér autóról beszéltek, amely pillanatokkal a karambol után elhajtottak onnan. Azt is elmondták, hogy az egyik teherautónak hirtelen vészfékeznie kellett, ezért tért át a másik sávba.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet észlelte egy arra haladó autós és női utasa, de ők az elvárható segítségnyújtási kötelezettségüknek nem tettek eleget, és megállás nélkül haladtak tovább. A rendőrök a 39 éves férfit és 38 éves feleségét segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték, és azt is elmondták, hogy azért mentek el a helyszínről, mert a férj nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Emiatt ellene külön szabálysértési eljárás indult. A házaspár az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.