„Nincs érték az autóban!”
Sziréna

„Nincs érték az autóban!”

Ilyen feliratú matricákat adott át az autósoknak Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadó annak a rendőrségi akciónak a keretében, amit hétfőn délelőtt tartottak az egyik belvárosi parkolóban.

A tapasztalatok szerint a figyelemfelhívások ellenére még mindig sok járművezető hagy őrizetlenül pénztárcát, műszaki cikkeket vagy táskát az autóban. Ezen szeretne változtatni a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, éppen ezért személyesen szólították meg a minap a gépjárművel közlekedőket.

- A legfőbb célunk az, hogy az állampolgárok ne váljanak áldozattá. Ezért hívjuk fel a figyelmüket ezzel a szóróanyaggal, hogy a gépjárműben látható helyen soha ne hagyjanak értéket. Itt a báli szezon, sokan hagyják a kocsiban a telefonjukat, laptopjukat, pénztárcájukat, retiküljüket, amíg bent tartózkodnak egy rendezvényen. Ez nagy felelőtlenség, hiszen vannak elkövetők, akik csak egy megfelelő pillanatra várnak, és máris betörik az autó üvegét és viszik az értéktárgyakat – hívja fel az emberek figyelmét Farkasné Wodring Zsuzsanna.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója szerint az is nagyon fontos, hogy sötétedés után az autósok mindig próbáljanak meg olyan helyen parkolni, ahol van megfelelő közvilágítás. A város számos pontján van már térfigyelő kamera, így érdemes olyan parkolóhelyet választani, ahol ezek a rögzítőeszközök kellően rálátnak a járműre.

Több autóst is megkérdeztünk arról, véleményük szerint veszélyes-e értéktárgyakat az autóban hagyni.

- Szerintem pillanatok alatt megtörténhet a baj. Sok olyan autót láttam már, amiben kulcsot, telefont hagytak. Sajnos vannak olyan bűnözök, akik kimondottan az ilyen autókat figyelik, aztán, ha eljön a megfelelő időpont, azonnal feltörik a kocsit. Utólag már hiába kesereg az ember, egyszerűbb, ha nem adunk esélyt a lopásra – mondta el véleményét Greksa Csilla.