Nyilatkozott az Átlós úti baleset sofőrje
Sziréna

Nyilatkozott az Átlós úti baleset sofőrje

Ha valaki éjszaka bulizott, ivott, másnap ne üljön autóba, mert egy másodpercnyi figyelmetlenség is bajt okoz. Ezt tanácsolja az autósoknak az a halasi fiatalember, aki március 24-én egy fának hajtott az Átlós úton. Tóth Sándor azt mondja, nem driftelt a körforgalomban, sérülései sem lettek olyan súlyosak, mint amiről a városban beszéltek, ennek ellenére a fiatalember úgy gondolja, esete mindenki számára intő lehet.

Tóth Sándor és két barátja 24-én 11 óra körül a Tesco körforgalomnál autózott, amikor az Átlós útra kanyarodva nekicsapódott a fának. A fiatalembert mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről Az esetet követően sok pletyka szólt arról, hogy a sofőr részegen túl gyorsan vezetett. Tóth Sándor megkeresésünkre elmondta, kettesben hajtott a körforgalomban, akkor tette harmadikba a barátja Volkswagen Vento-ját, amikor egy másodpercnyi figyelmetlenség miatt jobbra húzta a kormányt. Tóth Sándor előző este ünnepelte születésnapját, tisztába van vele, hogy ez lehet az alapja a részegségéről szóló szóbeszédeknek.

- Hajnali kettőkor ittam utoljára pezsgőt, utána még ötig buliztunk, majd lefeküdtünk aludni. Délelőtt tíz körül ébredtem, nem éreztem magam ittasnak, ekkor döntöttünk úgy barátaimmal, hogy elmegyünk enni. A baleset pillanataira nem emlékszem, volt egy korábbi motorbalesetem, így érzékenyebb vagyok az agyrázkódásra. A kórházban ébredve, azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Barátaimmal összeraktuk a történteket, azt mondták, hogy nem hajtottam gyorsan és egy pillanatra jobbra figyeltem és ezt követően már neki is hajtottam a fának. A fiatalember azt mondja, 24-én újjászületett, szerencsére 3 nap múlva elhagyhatta a kórházat is, a történtekről úgy gondolja, intő lehet minden sofőr számára, hiszen elég egy kis figyelmetlenség és bekövetkezik a tragédia.

- Azt javaslom az autóstársaimnak, hogy ha ittak, egyáltalán ne vezessenek, még ha úgy is érzik, hogy már nincsenek bódult állapotban. Másnap hagyják otthon az autót, okoljanak az én esetemből. Nem lehet tudni, hogy az átbulizott éjszaka milyen fáradtságot, tompultságot okoz. Az ügy rendőrségi kivizsgálása folyamatban van, ennek feladata kideríteni, hogy a sofőr milyen mértékű alkoholos befolyásoltság alatt volt, amikor a baleset megtörtént. További részletek 19 órakor a Híradóban!