Önkormányzati dolgozónak adta ki magát, kifosztott egy idős nőt
Sziréna

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát, kifosztott egy idős nőt

A sértett által adott jó személyleírás és a szemfüles szomszéd  megfigyelése is segítette a rendőröket egy tompai  bűncselekmény tettesénbek elfogásában. Egy 79 éves asszonyt fosztott ki egy nő  úgy, hogy önkormányzati dolgozónak adta ki magát.

Három órán belül elfogták azt a nőt, aki Tompán fosztott ki egy 79 éves asszonyt. A police.hu tájékoztatása szerint január 7-én érkezett bejelentés a rendőrségre, amely szerint alig fél órával korábban egy nő bement egy tompai ház portájára, ahol összetalálkozott az ingatlanban lakó 79 éves asszonnyal.

Az ismeretlen személy önkormányzati dolgozónak adta ki magát, és azt állította, hogy ő fogja hozni a sértett ebédjét. Ezzel a csellel bejutott a házba, ahol az idős, koránál fogva mozgásában korlátozott áldozat figyelmét elterelte, majd eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt.  

A sértett személyleírása, valamint egy szemfüles szomszéd megfigyelése alapján a rendőrök még délelőtt elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves helyi lakost. A nyomozók a nőt kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.