Öt év fegyház a halasi rablónak
Sziréna

Öt év fegyház a halasi rablónak

A Kiskunhalasi Járásbíróság 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 19 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben négy bűncselekmény miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A fiatal tavaly májusban, fényes nappal, a halasi főtéren késsel fenyegetett egy 14 éves diákot.

Ítélet született annak a kiskunhalasi rablónak az ügyében, aki tavaly május 23-án késsel fenyegetett egy 14 éves diákot, aki a támadás elől a Szilády-gimnáziumba menekült. A Bács-Kiskun Megyei Törvényszék tájékoztatása szerint a 19 éves halasi fiatal a Kossuth utca és a Jósika utca kereszteződésében egy 14 éves fiútól akart pénzt kérni, aki ezt megtagadta. Ezután a vádlott követte a sértettet, majd rákiáltott, hogy pakolja ki amilye van, vagy megszúrja. A sértett ekkor futásnak eredt, hogy segítséget kérjen, a vádlott azonban kerékpárral üldözte és a nála tartott késsel kaszáló, szúró mozdulatokat tett. A sértettnek végül sikerült elmenekülnie a közeli Gimnáziumba.

A bíróság a vádlott bűnösségét garázdaságban is megállapította, mert tavaly április 10-én a saját lakásával szemben található ház ablakát minden előzmény nélkül, - meg nem határozható okból – betörte.

A vádlott mindezen túlmenően tavaly május 8-án egy ház udvarától sarokcsiszolót lopott el, amit ezután értékesített. A fiatalnál elfogásakor kábítószert (zsálya) találtak, amit – az eljárás során ismeretlenül maradt személytől – saját fogyasztásra vásárolt.

A bíróság a vádlott bűnösségét felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletében, garázdaság, lopásban és kábítószer birtoklásában állapította meg. Ezért a Kiskunhalasi Járásbíróság 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 19 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben négy bűncselekmény miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. Az ítélet nem jogerős.