Police Café roma fiatalokkal
Sziréna

Police Café roma fiatalokkal

A megelőzésre helyezik a hangsúlyt. A fiatalokra leselkedő veszélyekről, például a kábítószerekről beszélgettek. az országban most először rendeztek olyan Police Cafét, amin roma származású diákok vettek részt. Halas ebben is példát szeretne mutatni más településeknek.

Halas rendőrkapitánya, Vaslóczki Ferenc köszöntötte a fiatalokat a Rostás László Cigány Közösségi Házban. 2019 májusában, az országban elsőként Halason tartottak diák Police Cafét és most ismét úttörő szerepet vállalt a város.  Szűcs Csaba alpolgármester kezdeményezésére első alkalommal szerveztek a Police Café módszerével olyan foglalkozást melynek résztvevői roma származású fiatalok voltak.

- Nyolcadikos gyerekeket hívtunk, hiszen ez a korosztály már ki van téve a különböző veszélyeknek. – mondta Szűcs Csaba alpolgármester. A Poloce Café jó fóruma a megelőzésnek és fel tudja hívni a gyerekek figyelmét például a kábítószerezés káros hatásaira – fűzte hozzá.

A rendőrség egyből a kezdeményezés mellé állt. – Örültünk a megkeresésnek, Most 24 gyerekkel beszélgetünk több csoportban, hiszen a kiscsoportos foglalkozások keretében a fiatalok könnyebben megnyílnak. Átbeszéljük a veszélyeket, de azt is, hogy hová kihez fordulhatnak segítségért, ez egy párbeszéd, együtt gondolkodás – mondta Farkasné Wodring Zsuzsanna a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. Szűcs Csaba alpolgármester úgy véli Kiskunhalas ezzel a speciális Police Caféval is példát adhat más településeknek.