Rendőrkézen a tolvajtrió
Sziréna

Rendőrkézen a tolvajtrió

Huszonnyolc bűncselekmény szerepel annak a három férfinak a bűnlajstromán, akik ellen eljárást indítottak a halasi rendőrök. A férfiak lopásokat, betöréseket és rongálást követtek el a gyanú szerint.

Az ügy felgöngyölítése még február 7-én kezdődött, ekkor őrizetbe vettek egy 40 éves és egy 42 éves helyi lakost. A két férfi a gyanú szerint 2018 szeptember és az elfogásuk között időszakban közösen legalább 27 lopást követett el.

Városszerte betörtek ingatlanokba, az ablakokat, ajtókat feszítették fel. A tulajdonosok gondatlanságát is kihasználták: néhány házba a nyitva hagyott ajtón jutottak be. A nyomozók sok adatot rögzítettek a nyomozás során ezek elemzését követően a látókörükbe került K. Zsolt és K. Ferenc.

A lakcímükön történt kutatás során a rendőrök közel 70 olyan tárgyat találtak, amelyek a bejelentett bűncselekmények elkövetéséből származnak. A férfiak gyanúsítotti kihallgatása során kiderült, hogy a bűncselekmények zömét közösen követték el.

Egy alkalommal fordult elő, hogy K. Zsolt egy másik ismerősét, K. Csabát vitte magával, akit a nyomozók szintén elfogtak és kihallgattak, illetve az is kiderült, hogy a férfi az egyik házba egyedül tört be. A jelenleg is letartóztatásban lévő K. Zsolt 28 rendbeli, társa, K. Ferenc 26 rendbeli lopás, lopás kísérlet és rongálás miatt állhat bíróság elé, míg a szabadlábon védekező K. Csabát egy lopással gyanúsítják.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek-áll a rendőrség közleményében.

Rendőrségi helyszíni fotók