Rendőróra a nyár veszélyeiről
Sziréna

Rendőróra a nyár veszélyeiről

Kedden a Felsővárosi-iskola 2. osztályos diákjai tettek látogatást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon. A statisztikák is mutatják, hogy a nyári szünetben emelkedik a gyermekeket érintő balesetek száma, ezért a rendőrök még a vakáció kezdete előtt próbálnak minél több fiatalt ellátni hasznos tanácsokkal.

A rendőrségen is fogadnak csoportokat és a különböző rendezvényeken is ott vannak, így történt ez a gyermeknapon és ilyen alkalom lesz például a Családi nap is – tudtuk meg Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadótól.

Az iskolások nem csalódtak a rendőrségi látogatásban. Egyből egy rendőrkutya várta őket és bemutatta, hogyan szokott kábítószert keresni. megnézhették azt is milyen a rendőrök egyenruhája és felszerelése, kipróbálhatták a „részeg” szemüveget, és ami a legfontosabb, sok hasznos tanácsot kaptak útravalóul.

Átbeszélték a legfontosabb közlekedési tudnivalókat, de azt is, hogy hogyan kell víz közelében viselkedni, hogy nem szabad idegeneket beengedni vagy éppen értékeket – pl. okostelefonokat - levinni a játszótérre. Farkasné Wodring Zsuzsanna szerint az is nagyon fontos, hogy a gyerekek és szüleik is tisztában legyenek az interneten leselkedő veszélyekkel és külön hangsúlyozta, hogy a szülő mindig tudja, hogy hová megy, hol tartózkodik a gyermeke, kikkel van és mikor érkezik vissza.