Rendőrségi Családi Nap, rendhagyó helyszínen (galéria)
Sziréna

Rendőrségi Családi Nap, rendhagyó helyszínen (galéria)

Az időjárás alaposan keresztülhúzta a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a kiskunhalasi Tesco számításait, ugyanis a hagyományos Családi Nap helyszíne az áruház parkolója lett volna. Az eső miatt viszont a hipermarket előcsarnoka adott helyszínt a programnak, amelyet bemutatók színesítettek.

Kora reggel még igen kevés volt az esélye annak, hogy megtartják a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a kiskunhalasi Tesco közös szervezésű Családi Napját. A szakadó eső és a további csapadékot ígérő felhőzet nehéz feladat elé állította a rendezőket. - Döntést kellett hoznunk a rendezvénnyel kapcsolatban. Az áruház vezetése rugalmasan és pozitívan állt hozzá a kérdéshez, így az előcsarnokban meg tudtuk csinálni a programot, mert erre más időpontban nem lett volna lehetőség - mondta érdeklődésünkre Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési előadó. A vásárlók így a délelőtt folyamán bármikor bekapcsolódhatak a rendezvénybe.

Az ünnepélyes megnyitón Budai László áruházigazgató, dr. Vaslóczki Ferenc alezredes, Kiskunhalas megbízott rendőrkapitánya, valamint Farkas Dániel alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A délelőtt folyamán bepillantást nyerhettek az érdeklődők a Kiskunhalasi Birkózó Club edzésébe,  láthattak egy kutyás bemutatót Lóránt Gábor és hűséges társa Hektor közreműködésével. A Kiskunhalasi Egészségvédelmi Iroda is kitelepült, a kiskunhalasi védőnök reform ételeket kínáltak, de ott volt a Vöröskereszt kiskunhalasi szervezete és a Családsegítrő Szolgálat is. A gyermekek és szüleik megismerkedhettek a rendőrség fegyvereivel, de be lehett ülni a tűzoltó- és a mentőautóba. A parkolóban ingyenes szélvédőjavításra volt lehetőség, de működött a Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki állomása is.