Rendszeresen zaklatta barátnőjét a kisszállási férfi
Sziréna

Rendszeresen zaklatta barátnőjét a kisszállási férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki szakításukat követően volt barátnőjét rendszeresen zaklatta és állítólagos tartozását erőszakkal próbálta behajtani rajta. A vádlott még egy gyereket is megütött.

Hónapokon át zaklatta volt barátnőjét egy kisszállási férfi. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott és egy nő szerelmi viszonya többszöri szakítást követően tavaly decemberben véglegesen megszakadt. A rendszeresen durván, agresszívan fellépő férfi összeveszéseiket követően egy állítólagos kölcsönre hivatkozva többször bántalmazta és fenyegette a sértettet és a 79 ezer forintos tartozás megadását követelte tőle.

A vádlott tavaly augusztus 2-án éjjel saját házánál várta a munkából hazatérő sértettet, akit egyből szidalmazni kezdett, majd a hajánál fogva a földre rántotta, ütlegelte és a nyakához kést tartva megöléssel fenyegette. A nő sikoltozására az egyik szomszéd felébredt, aminek köszönhetően a bántalmazás véget ért. A vádlott közterületen, éjszaka tanúsított erőszakos magatartása az azt észlelőkben riadalmat, félelmet váltott ki.

Idén március 6-án a nőre és a gyermekére a kisszállási vasútállomáson támadt rá a férfi, indulatosan a tartozást követelve. A fiú az anyját védelmezve közéjük állt, ezért az ökölütések őt érték és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Egy másik alkalommal a szomszédasszonyával beszélgető sértettől ismét a tartozását követelte és a kerítésen átnyúlva halántékon ütötte. Idén április 13-án este a vádlott a sértett út szélén lerobbant autóját meglátva felajánlotta a segítségét, amit azonban a nő elutasított. Ezen a férfi nagyon feldühödött, felrúgta a földön álló benzineskannát és ismét a tartozást követelve azzal fenyegetőzött, hogy a nő alá gyújtja az autót.

Az ekkorra már távoltartás hatálya alatt álló vádlott idén  június 16-án délelőtt egy kapu kitámasztó vassal ismét rátámadt az otthonából távozni készülő sértettre, ekkor is a kölcsönt követelte rajta. A kiskunhalasi rendőrök a férfit előállították és kezdeményezték a letartóztatását.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.