Rendvédelemért Emlékérmet kapott Urbán Imre
Sziréna

Rendvédelemért Emlékérmet kapott Urbán Imre

Rangos elismerést vehetett át Urbán Imre, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság humán, gazdasági főelőadója. aki a Magyar Rendvédelmi Kar Rendvédelemért Emlékérmét kapta meg. Ugyancsak ezt a kitüntetést kapta meg Torma Sándor ezredes, a Rendészeti Igazgatóság Határrendészeti Szolgálatának megbízott vezetője is.

A Rendvédelemért Emlékérmet 2013-ban alapította a Magyar Rendvédelmi Kar azzal a céllal, hogy „elismerje a díjazottak magyar rendvédelem területén, a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkáját”. A Szabó Géza ötvösmester által tervezett érmet a kar közgyűlése 2014 óta ítéli oda. A kitüntetettek között van idén Urbán Imre, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa-adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

Urbán Imre 2004. január 1-jén került a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, gazdasági csoportvezetőként. 2012 áprilisától gazdasági főelőadó, majd 2012. október 1-jétől humán, gazdasági főelőadói beosztást lát el. Szakmai feladatait magas színvonalon végzi, pontosan követi a belső szabályozók változásait, ismereteit folyamatos bővíti. Gondolkodása logikus, a kapott feladatokat mindig a megszabott határidőre, jó hatásfokkal, eredményesen teljesíti. Munkájában rendkívül agilis, de egyben lelkiismeretes is, jogszabályismerete példaértékű. Kiemelkedő kapcsolatteremtő képességének és szakmai felkészültségének köszönhetően kivívta a vezetői és az állomány elismerését is. Rendvédelmi Emlékérmet kapott még Torma Sándor ezredes, a Rendészeti Igazgatóság Határrendészeti Szolgálatának megbízott vezetője is.

Archív fotó: Kovács Andrea