Részegen balesetet okozott, majd az összetört autóval is elhajtott a halasi férfi
Sziréna

Részegen balesetet okozott, majd az összetört autóval is elhajtott a halasi férfi

Két ezreléket meghaladó véralkohol koncentrációt mértek a rendőrök annál a kiskunhalasi férfinél, aki élettársa édesapjának az autójával fának rohant és összetörte tavaly karácsony előestéjén. Ez nem volt neki elég, négy nappal később visszament a járműért és egy balotaszállási tanyára hajtott. 

A napokban emeltek vádat egy 32 éves kiskunhalasi férfi ellen erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétség miatt. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint  tavaly december 24-én röviddel éjfél előtt a vádlott ittas állapotban, gyalog közlekedett Balotaszálláson, amikor élettársa az apja személygépkocsijával megállt mellette. Az este folyamán előzőleg kirobbant veszekedés miatt feldúlt állapotban lévő férfi emelt hangon szidalmazni kezdte a nőt, erőszakkal kirángatta az autóból, kétszer pofon ütötte, majd a hátsó ülésre ültette.

Amíg a férfi beült a vezetőülésbe, élettársának sikerült az autóból kiugrania és elrejtőznie. Ezután a vádlott az önkényesen, erőszakkal megszerzett gépkocsival Kiskunhalas irányába távozott. Útközben azonban elveszítette uralmát a jármű felett és a jobb oldali füves padkára sodródott, ahol egy jelzőtáblának és érintőlegesen egy fának ütközött. Ezután azonban még visszafordult és Balotaszállásra hajtott, ahol már a rendőrök várták. Szervezetében 2 ezreléket meghaladó véralkohol koncentráció volt.

Itt még nem ért véget a történet. Négy nappal később férfi megjelent élettársa házánál  és miután megtudta, hogy a nő nincs otthon, elhatározta, hogy a pár nappal azelőtt összetört és az udvaron álló autót ismét használatba veszi. A vádlott a benne lévő kulccsal az apósa tudta és belegyezése nélkül beindította a járművet, majd azzal balotaszállási tanyájára hajtott. Rövidesen elszámoltatták a rendőrök és az autót a tulajdonosának visszaadták.

A büntetett előéletű férfivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a Kiskunhalasi Járási Ügyészség, továbbá azt, hogy a járművezetéstől is tiltsa őt el a bíróság. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.