Saját testvérét is kifosztotta a majsai nő
Sziréna

Saját testvérét is kifosztotta a majsai nő

Két alkalommal alvó férfiakat (köztük a saját testvérét) fosztott ki egy kiskunmajsai nő, ezek mellett még öt lopásért is felelnie kellett a Kiskunhalasi Járásbíróság előtt. A 22 éves vádlott több mint két évet börtönben tölt majd el. 

Jogerős ítéletet hozott a Kiskunhalasi Járásbíróság egy kiskunmajsai nő ügyében. A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság megállapította, hogy a vádlott tavaly május 29-én éjjel, egy nyitott ablakon át bemászott egy kiskunmajsai házba  és a konyhában az ágyon alvó férfit kifosztotta.  A sértett nadrágjából 17 ezer forintot vett el, továbbá a lakásból sört, bort, valamint gázpalackot vitt magával. Az okozott kár több mint 32 ezer forint volt.

A nő tavaly augusztus 10-én megjelent testvére házában, majd miután észrevette, hogy a házban lakók alszanak, a testvére párnájáról elvette a táskáját az abban tartott 20 ezer forint készpénzzel. A nyomozás során kiderült, hogy a tettes mindezen túlmenően további 5 házba is bement ahonnan készpénzt, valamint használati tárgyakat, egy dohányboltból pedig – az eladó figyelmetlenségét kihasználva – kávélikőrt lopott el.

A bíróság a bűnösségét két esetben kifosztás, további 5 esetben pedig lopásban állapította meg. Ezért őt a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülés keretében 2 év 5 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.