Svéd férfi, szerb nő és körözött autók az 53-as mellett
Sziréna

Svéd férfi, szerb nő és körözött autók az 53-as mellett

Egy szolgálatból hazafelé tartó kelebiai határrendésznek köszönhető, hogy lelepleződöt egy szerb nő és egy svéd férfi, akik két körözött Volswagennel ügyeskedtek az 53-as főút melletti parkolóban. Az egyenruhás értesítette kollégáit, akik aztán ellenőrizték a gyanús személyeket és a járműveket. A járőrnek jó volt a szimata.

Nem mindennapi ügyről számolt be a police.hu. Kiderült, hogy egy szolgálatból hazfelé járőrnek köszönhető az, hogy megtaláltak két körözött autót. Az egyenruhás figyelt fel szombaton hajnalban az 53-as főút melletti parkolóban lévő két egyforma VW-re. Értesítette kollégáit, akik intézkedés alá vonták a járműhöz tartozó személyeket. Egyikük – egy férfi – az ellenőrzés során egy horvát személyazonosító igazolványt, vezetői engedélyt és forgalmi engedélyt adott át, amelyek hamisak voltak. Kiderült, hogy a férfi személyazonosságát el akarta titkolni a magyar hatóságok előtt, ugyanis az autó átvizsgálása során elkerült a valódi – svéd – igazolványa. A másik személy – egy fiatal nő – igazolta magát, valamint ellenőrzésre ő is egy hamis forgalmi engedélyt adott át a járőröknek.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a kocsikon a rendszámokat kicserélték. Ennek ellenére az egyenruhások az alvázszám alapján megállapították, hogy a svéd hatóságok – lopás miatt – a Volkswagenek körözését rendelték el. A férfi és a nő a személygépkocsik tulajdonjogát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, így azokat – a hamis okmányokkal együtt – a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták. Az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a személygépjárművek körözését elrendelő hatósággal.​

Közokirat-hamisítás bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók a 34 éves svéd férfit és a 24 éves szerb nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Őket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Fotók: police.hu