Szájmaszkban, késsel rabolt
Sziréna

Szájmaszkban, késsel rabolt

Többszörösen minősített rablás és lopás miatt kell felelnie annak a mélykúti férfinek, aki idén nyáron orvosi maszkban, késsel a kezében fosztott meg értékeitől egy idős férfit. A zsákmány 800 forint és élelmiszer volt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség adott ki tájékoztatást arról, hogy vádemeléssel zárult egy eljárás, amelynek főszereplője egy férfi, aki egy 85 éves idős embert rabolt ki Mélykúton június 8-án. Mint kiderült, az elkövető  arcán orvosi szájmaszkot viselve megjelent a  sértett tanyájának udvarán, ahol italt és szállást kért.

A bácsi beengedte a vádlottat, aki hirtelen az ágyra lökte őt és az asztalról felvett egy 10 centiméter pengehosszúságú kést. A támadó a kést az ágyon fekvő tanyatulajdonosra fogta és a ruházatát, ágyát és szekrényeit átkutatta. Az idős férfi a támadás miatti félelmében a nadrágjából elővett 500 forint aprópénzt és átadta a rablónak.

A vádlott ezután a konyhában magához vett egy hosszabb pengéjű kést is és folytatta a kutatást. A sértett ekkor félelmében további 7.500 forint készpénzt adott át a rablónak, aki ezután távozott.

Nem sokkal ezután a rabló – kihasználva, hogy a sértett segítséget kérve elhagyta a tanyáját – visszament és a tanyából élelmiszert is magával vitt. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és megtalálták nála a lopott élelmet, így a sértett kára részben megtérült. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat felfegyverkezve, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu