Százak a halasi tűzoltómajálison (galéria)
Sziréna

Százak a halasi tűzoltómajálison (galéria)

Nagyszabású tűzoltómajálist rendeztek szombaton Kiskunhalason. A megyei Flórián Nap keretében bemutatókkal és nyitott szertárkapukkal várták az érdeklődőket. A halasi parancsnokság jó házigazdának bizonyult, nem véletlen, hogy hetek óta erre az alkalomra készült az állomány. Idén 115 éves a helyi szervezet, ennek apropóján egy hatalmas torta várta az éhes gyomrokat. 

Farkasinszki Lóránt ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője stílszerűen egy erdőtüzes tűzoltójármű tetejéről köszöntötte a majális résztvevőit a Kőrösi úti bázison. A megyei tűzoltónap folytatásaként kötetlenebb formában ünnepelték védőszentjüket, Szent Flóriánt. A halasi lánglovagok családtagjaiknak, valamint a más településekről érkező kollégáiknak szerették volna megmutatni, nem véletlen, hogy elnyerték az év tűzoltóságának járó elismerést. 

Hagyományőrző bemutató, horoglétra-mászás, 4x100 méteres tűzoltóváltó, a végén tálcatűzoltással volt a program első felében. A több száz érdeklődő azt is megtekinthette, hogy miként vágják ki és emelik ki a roncsból egy közlekedési baleset sérültjét. A finom ebéd elfogyasztása után magasból mentési és favágóbemutató is volt. Közben a gyermekek és természetesen a felnőttek is beleülhettek a tűzoltóautókba, kipróbálgatták a felszereléseket. Ugráló, íjászkodás várta a legkisebbeket. A program végén pedig egy hatalmas tortát osztottak szét abból az apropóból, hogy idén 115 éves a kiskunhalasi tűzoltóság. (Részletek a híradókban és a Napi Mozaikokban.)