Szerb drogcsempész ellen emeltek vádat Halason
Sziréna

Szerb drogcsempész ellen emeltek vádat Halason

Végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását és  a vádlott kiutasítását indítványozta a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A szerb férfi tavaly áprilisban jelentős mennyiségű marihuánát próbált becsempészni az országba a tompai határátkelőn.

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy szerb férfi ellen - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A  vádirat szerint egy ismeretlen személy még Szerbiában a vádlott autójának mindkét oldalán a hátsó kerékjárati doboknál a küszöböket kivágta és az így keletkező üregbe egy fémlemezből készült csövet épített be. A csőbe az ismeretlen bűntárs 10 hengeralakú csomag kábítószert rejtett. A vádlott tudta, hogy a gépkocsijában marihuánát rejtettek el.

Rövid idővel a kábítószer elrejtése után a szerb vádlott el is indult az autójával Magyarországra, az úti célja a szerb-magyar határ közelében lévő Tompa volt. A vádlott a kábítószert rejtő gépkocsival 2019. április 3-án, reggel a tompai közúti határátkelőnél jelentkezett belépésre az országba.

Az intézkedő pénzügyőrök azonban az autó átvizsgálása során a kábítószert megtalálták és lefoglalták, a vádlottat pedig őrizetbe vették. A lefoglalt marihuána hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlottól lefoglalt drogot is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fotó illusztráció