Szír migránsok, ukrán embercsempész Halason
Sziréna

Szír migránsok, ukrán embercsempész Halason

Lengyel rendszámú autó, ukrán sofőr, szír migránsok, magyar rendőrök. A nemzetközi találkozó helyszíne Kiskunhalas belterülete volt hétfőn este. Az egyenruhások embercsempészt fogtak - közölte a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn este negyed nyolckor  a rendőrökmegállítottak egy lengyel rendszámú személygépkocsit Kiskunhalas belterületén. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 37 éves ukrán férfit, és a vele utazó öt külföldi személyt. Az utasok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az ukrán sofőrt előállították, vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

A közlemény kitért arra is, hogy embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.