Szolgálatban szilveszterkor (galéria)
Sziréna

Szolgálatban szilveszterkor (galéria)

A halasi tűzoltók kreatívak, szakmailag is a legjobbak között vannak, e mellett kiváló sporteredményeket értek el. Többek között ezt emelte ki dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szilveszter délutánján tett látogatásán a helyi parancsnokságon. Az igazgató személyesen szeretett volna köszönetet mondani az áldozatos munkáért, amelyet az elmúlt esztendőben végeztek a helyi lánglovagok.

Szilveszter délutánján csendes volt a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Kőrösi úti épülete. Csakúgy, mint az év többi időszakban, ezen a napon is 24 órás szolgálat van, 14-en állnak készenlétben arra az esetre, ha szükség volna a bevetésükre. Taskovics Sándor főhadnagy ezen a napon a szolgálatparancsnok, ez azt jelenti, hogy riasztás esetén ő irányítja a többieket. Azt mondja, karácsonykor a családosok voltak otthon inkább, most viszont ők vállalták a szolgálatot. Őket látogatta meg dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. 

Az igazgatót Orbán Balázs alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka fogadta. Rajmond Viktor híradóügyeletes pedig jelentette, hogy eddig nem történt rendkívüli esemény. A szolgálati csoport tagjai a tanteremben várták a vendéget. Dr. Farkasinszki Lóránt köszönetet mondott az egész éves munkáért az állománynak és külön hozzátette, hálás a hozzátartozóknak is, akik a biztos hátteret jelentik a tűzoltóknak. Az ezredes szerint a halasi tűzoltók kreatívak, szívósak és legjobbak közé tartoznak nemcsak szakmai területen, hanem a sportban is. Az igazgató elmondta, hogy jövő nyár elején nyílik a kiskunmajsai tűzoltóőrs, amely új kihívásokat jelent majd. 

Kitért arra is, hogy a jövőben, sikeres pályázatoknak köszönhetően az erdőtűz oltási technikát fejlesztik majd speciális eszközökkel, járművekkel. Ebben Kiskunhalas is érintett lesz. A beszélgetést követően alkoholmentes pezsgővel koccintottak,  dr. Farkasinszki Lóránt pedig eseménymentes szolgálatot kívánt.