Tizenegy migránst szállított a Halason elfogott embercsempész
Sziréna

Tizenegy migránst szállított a Halason elfogott embercsempész

A kiskunhalasi rendőrök állították meg azt az autót, amiben 11 illegális migránst szállított egy moldáv férfi – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiskunhalas belterületén a helyi járőrök egy osztrák rendszámú gépjárművet ellenőriztek. Az autót egy moldáv férfi vezette, rajta kívül még 11 személy tartózkodott a gépkocsiban. A sofőrt embercsempészés miatt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök.

Ismét Halason állítottak meg migránsokat szállító járművet. Az autót egy moldáv férfi vezette és 11 illegális migránst szállított. Az utasok szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai az illegális migránsokat kihallgatták. Ezt követően az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt embercsempészés miatt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök és a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.