Több tucat migráns rejtőzött egy magyar teherautóban Kiskunhalason (galéria)
Sziréna

Több tucat migráns rejtőzött egy magyar teherautóban Kiskunhalason (galéria)

Ötvenkilenc, szír és algériai állampolgár volt annak a magyar rendszámú teherautónak a rakterében, amelyet szombaton reggel ellenőriztek a Készenléti Rendőrség járőrei Kiskunhalason, az 53-as főúton. A rutineljárás során kiderült, hogy a román sofőr embercsempészettel is gyanúsítható. A külföldiek között volt egy kisfiú is. 

59 migráns a raktérben

Úgy tudjuk, hogy a teherautó rossz műszaki állapota szúrt szemet a járőröknek, akik ezért ellenőrizték a magyar rendszámú járművet. A sofőr egy román férfi volt, a raktérben pedig szalmabálák között külföldiek lapultak. A migránsok szállítására használt speciális jármű kétszer fordult, míg mindenkit el tudott vinni. Az első transzporban 25, míg a másodikban 34 személy volt, valamennyien szír és algériai állampolgároknak vallották magukat. Az utasok között volt egy kisfiú is. Szinte minden férfinél volt csomag vagy hátizsák, volt, akinek szakadt volt a ruházata is. A román sofőrt embercsempészés alapos gyanúja miatt őrizetbe vették. Az akció több órán át tartott az 53-as főúton, a forgalmat rendőrök irányították.

ELŐZMÉNYEK

Egy magyar rendszámú teherautó rakterében több tucat migráns rejtőzött el, a járművet Kiskunhalason, az 53-as főúton tartóztatták fel, a körforgalom közelében. Úgy tudjuk, hogy szírekről van szó, de az akció ezekben a percekben is zajlik. További részletek hamarosan.