Tűzoltógyakorlat a képzési központban (galériával)
Sziréna

Tűzoltógyakorlat a képzési központban (galériával)

Egy eszméletlen sérült és két dolgozó nem tudott kimenekülni a füsttel telítődött helyiségből, folyósóról, miután tűz ütött ki az Innovációs, Oktatási és Képzési Központ harmadik emeletén. Ez volt a feltételezése annak a gyakorlatnak, amelyet a halasi tűzoltók és a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentőegyesület tagjai hajtottak végre hétfőn este.

Tűzoltóautók fékeztek hétfőn este a strand mellett található Innovációs, Oktatási és Képzési Központnál. Egy gyakorlat helyszíne volt az épület. A próbariadó koreográfiája szerint a harmadik emeleten keletkezett tűz, e miatt hárman kerültek nehéz helyzetbe, egyikük elvesztette az eszméletét. A tűzoltóknak és a munkájukat segítő Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentőegyesület tagjainak az oltás mellett a mentés is a feladatuk volt. Kollár Csaba szolgálatparancsnok vezetésével mindent pontosan úgy csináltak, mintha éles helyzet volna.

Egyik sérültet speciális hordágyon, volt, akit a magasból mentő segítségével hoztak ki az épületből a tűzoltók. Fontos eleme volt a gyakorlatnak az, hogy a teljes épületet átvizsgálják, nem terjedt-e tovább a tűz. A próbariadón a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik szolgálati csoportja vett részt. Mint megtudtuk, két héttel korábban a másik két csoport is hasonló gyakorlatot tartott a létesítményben.