Tűzoltók a Lomb utcai oviban (galéria)
Sziréna

Tűzoltók a Lomb utcai oviban (galéria)

Különleges vendégeket köszönthettek szerdán délelőtt a Lomb Utcai Katolikus Óvodában. A halasi tűzoltók látogattak el az intézménybe, mint megtudtuk, egy projekthét keretében a négy őselemmel ismerkednek meg a gyermekek. A tűzről pedig kik mások is tarthatnának hitelesebb előadás, mint azok, akik harcolnak ellene és minden tulajdonságát ismerik.

- Nagy örömmel jöttünk. Minden lehetőséget megragadunk, hogy minél közelebb vigyük a hivatásunkat a gyermekekhez - fogalmazott Orbán Balázs alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka szerdán délelőtt a Lomb Utcai Katolikus Óvodában. A gyermekek nagy szeretettel fogadták az egyenruhába, bevetési ruhába öltözött halasi tűzoltókat. - Egy projekthét van nálunk, ahol a négy őselemmel ismerkedünk. Úgy gondoltuk, hogy a tűzről azok tudnak leginkább mesélni, beszélni, akik harcolnak ellene és ismerik mindent tulajdonságát - mondta Tallér Erszébet intézményvezető.

Az ovisok egy előadás keretében megismerkedhettek egy tűzoltó felszerelésével, megnézhették mire való a mászóöv, a csizma, a védőkesztyű vagy éppen a speciális sisak. Egy kisfilmet is levetítettek nekik, amelyben a tűz pusztító erejét, tulajdonságait láthatták. A legnagyobb érdeklődés viszont az utcán parkoló tűzoltóautót övezte. A kislán yok, kisfiúk egymás után próbálták ki a vezetőfülkét, a sisakot, a sugárcsövet, vagy éppen a légzőkészülék maszkját. Orbán Balázs tűzoltóparancsnok megigérte, hogy tavasszal vendégül látják majd a gyermekeket kint a laktanyában,. (Részletek az esti híradóban).