Új börtönszárny épült Kiskunhalason
Sziréna

Új börtönszárny épült Kiskunhalason

Elkészült a Kiskunhalasi Országos Büntetésvégrehajtási Intézet területén az új börtönszárny, amelyben 440 fogvatartott elhelyezésére van lehetőség.  E mellett az ország kilenc pontján végeztek hasonló beruházást, a cél az volt, hogy 100 százalék alá csökkenjen az intézmények telítettsége.

Jelentős férőhelybővítéseket végzett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az elmúlt hónapokban. A közleményükből kiderült, hogy tíz helyszínen folytak munkálatok, köztük Kiskunhalason is, az itteni börtönt tavaly februárban adtak át.  A most elkészült beruházásokat egy közös ünnepségen avatta fel Varga Judit igazságügyi miniszter.  Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110, Tökölön 220, Baracskán, Veszprémben 330, Kiskunhalason, Tiszalökön 440, Miskolcon 550 fő fogvatartott befogadására alkalmasak azok az új intézeti épületszárnyak. 

Az elkészült beruházások a büntetés-végrehajtási intézetek telítettségét - várhatóan 2020 szeptemberében - 100 százalék alá csökkentik. A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület összesen 25 950 négyzetméterrel bővült. A beépített acélszerkezetet tömege 510 tonna, a kialakított gipszkarton falak területe 18 ezer négyzetméter, a telepített csővezetékek hossza 29 ezer folyóméter, az épületek tetejét 28 ezer négyzetméter trapézlemez tető fedi. A klímaberendezések száma 941 darab. Az új körletek mindegyike rendelkezik fürdő-, foglalkoztató- és egészségügyi helyiségekkel, személyzeti irodákkal. A zárkák három, illetve hat fő befogadására alkalmasak, a háromfős zárkák alapterülete 12,5 négyzetméter, a hatfős zárkáké 25,5 négyzetméter.

Fotó, videó: bvop.hu