Új épületekben a Készenléti Rendőrség halasi százada (galéria)
Sziréna

Új épületekben a Készenléti Rendőrség halasi százada (galéria)

Átadták a Készenléti Rendőrség két új épületét. Az egyiket garzonszállóként hasznosítják, itt 96 darab, két férőhelyes szobát alakítottak ki, ezekben tusoló és konyha is található, valamint kialakították a kiszolgálóhelyiségeket. A másik épületben a legénységi körletek és az irodák kaptak helyet. A teljes beruházás 5.7 milliárd forintba került.

A két új épületkomplexum a Mártírok útján, a rendőrség területén található a Készenléti Rendőrség 208 tagú kiskunhalasi határvadász bevetési osztályának elhelyezésére szolgál majd. Dr. Kuczik János Zoltán a Készenléti Rendőrség parancsnoka az átadáskor elmondta, 2016 óta 3000 fővel nőtt a Készenléti Rendőrség létszáma, ezért vált fontossá a megfelelő, a lakhatást segítő épületek kialakítása

A Mártírok útjáról külön bejáraton is megközelíthető épület 3156 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. A garzonlakásokban egy főállású rendőr és egy hozzátartozója lakhat, a piaci árakhoz viszonyítva harmadába kerül a bérlet és a rezsi, a fizetendő összeg nem éri el a havi harmincezer forintot sem. A komfortos szobákban televízió, internet szolgáltatás, konyha és fürdőszoba található. Minden szinten rendelkezésre állnak a mosókonyhák is, valamint a mozgáskorlátozottak számára is megfelelő körülményeket nyújtó szobák is ki lettek alakítva. A másik 3425 négyzetméter alapterületű épület már legénységi célokat szolgál, itt alakították ki az irodákat, fegyverszobákat, raktárakat, az állomány részére rendelkezésre áll egy közel száz négyzetméteres konditerem is.

Dr. Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány beszédében hangsúlyozta, hatalmas migrációs nyomás nehezedett erre a térségre, munkatársai helyt álltak minden pillanatban. A parancsnokság azon lesz, hogy a személyi állomány megfelelő, európai színvonalú körülmények között dolgozhasson, ehhez rendelkezésre állnak a műszaki felszerelések. A lakhatással kapcsolatban, most egy újabb fontos beruházás történt. Ezek az épületek a pályakezdők, fiatalok kényelmét is szolgálják.