Új tűzoltólaktanya épül Kiskőrösön
Sziréna

Új tűzoltólaktanya épül Kiskőrösön

A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartoznak a kiskőrösi tűzoltók is, akik eddig elég szűküsen fértek el a belvárosban található bázisukon. 2020-ra viszont elkészül a XXI. század igényeinek megfelelő laktanya több mint 900 millió forintos beruházás keretében.

Nem éppen ideális feltételek között vannak nap mint nap a kiskőrösi tűzoltók. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó egység már régóta vár arra, hogy megfelelő elhelyezést nyerjen. A jelenlegi, városháza melletti ingatlan szűkös, elavult. 2020-ra viszont elkészül a modern laktanya egy uniós pályázatnak köszönhetően. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósàg tájékoztatása szerint az építkezés zöldmezős beruházás keretében valósul meg. A Dózsa György úti ingatlant a helyi önkormányzat ajánlotta fel.

A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát, egy raktárépületet és egy sportpályát foglal majd magában. A parancsnoki épületszárnyban irodák, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpont és szolgálati helyiségek, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségek kapnak helyet. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet, az ő minden igényt kielégítő elhelyezésük mellett három szerállást és egy járműmosórészleget alakítanak ki. Mindemellett a szertárban minden, a tűzoltók speciális felszereléseinek kezeléséhez, tárolásához, karbantartásához szükséges helyiség elkészül. A létesítmény előtt akadálymentesített parkoló épül, és az ügyfelek fogadására szolgáló helyiségeit ugyancsak akadálymentesítik.