Újabb figyelmeztető táblák kellenek
Sziréna

Újabb figyelmeztető táblák kellenek

Kiskunhalas egyik legveszélyesebb kereszteződése a Szabadkai utcán található. Az Átlós úti kereszteződésben tucatnyi baleset történt az elmúlt években. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a kevesebb helyismerettel rendelkező autósok nem figyelnek oda az elsőbbségadásra figyelmeztető táblákra.

A Szabadkai út és az Átlós út kereszteződésében havi rendszerességgel helyszínelnek a rendőrök. Az Átlós út irányából érkező autósok nem mindig veszik figyelembe az útburkolati felfestéseket, az útszéli figyelmeztető táblákat, továbbá a Stop táblát. Ezeknek a közlekedési szituációknak rendre az a vége, hogy ütköznek a járművek.

Galambos Gyula a Kiskunhalasi rendőrkapitányság közlekedési vezetője megkeresésünkre elmondta, folyamatosan egyeztetnek erről a közlekedési helyzetről az önkormányzat illetékeseivel. Úgy gondolja, további, sokkal rikítóbb figyelmeztető táblákat kell kihelyezni az út szélére, valamint frissíteni kell az útburkolati felfestéseket.

Az egyeztetéseken szóba került már az is, hogy fekvőrendőr kihelyezésével lehetne lassítani a forgalmat az egyik legveszélyesebb halasi kereszteződésben. További részletek 19.00-kor a Híradóban.