Újabb részletek a hétfői rablásról
Sziréna

Újabb részletek a hétfői rablásról

Előzetes letartóztatásba kerülhet K. Miklós, akit a rendőrök rablással gyanúsítanak. Ő volt az a férfi, aki hétfőn délután egy óra körül  egy 66 éves gyermekorvost hátulról meglökött és kikapta a kezéből a táskáját. A menekülő 27 éves halasi elkövetőt több járókelő - köztük egy szabadnapos mentőápoló - tartóztatta fel.

A rendőrség közleményt adott ki a hétfői kiskunhalasi rablásról. Mint arról honlapunk is beszámolt egy gyermekorvos táskáját vette el egy férfi fényes nappal. A police.hu tájékoztatása szerint egy férfi betelefonált a rendőrségre február 17-én kora délután  bejelentést tett arról, hogy Kiskunhalason egy idős asszonyt kirabolt egy ismeretlen, akit a helyszínen feltartóztattak.

A nyomozás adatai szerint 13 óra körül a Kossuth utcán sétált a 66 éves nő, miközben valaki hátulról meglökte, majd a kezéből a táskáját kikapta, és menekülni kezdett. Futás közben az elkövető a kézitáskából kivette a tárcát – amiben 180 ezer forint készpénz volt –, végül a menekülés során ettől is megszabadult. A közelben lévő járókelők meghallották a sértett kiabálását, a tettes után eredtek, őt a közelben elfogták, és visszatartották a járőrök érkezéséig.

A rendőrök előállították a 27 éves kiskunhalasi férfit, akit rablás bűntettével gyanúsítanak. A nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették K. Miklóst, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mivel a gyanúsított menekülés közben eldobálta a korábban megszerzett értékeket, így azok a helyszínen meglettek, ezért a sértett még aznap visszakapta pénzzel teli tárcáját és táskáját.