Ukrán embercsempész Mélykútnál
Sziréna

Ukrán embercsempész Mélykútnál

Újabb ukrán embercsempész akadt a rendőrség horgára. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn délután Mélykút közelében fogtak el 5 szír migránst, majd nem sokkal később a segítőjüket is lefülelték. 

Hétfőn délután, portyaszolgálat közben tartóztattak fel a rendőrök öt szír állampolgárt Mélykút közelében. A külföldiek elszámoltatása még tartott, amikor a közelben megállt egy lengyel rendszámú autó. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járművet egy ukrán férfi vezette.  A  sofőrt a rendőrök igazoltatták, azonban ő kivonta magát az intézkedés alól. Megpróbált elmenekülni, ám a elfogták és előállították. 

Az ukrán férfivel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Az elsődleges adatok szerint a sofőr a feltartóztatott határsértőket szándékozott az autójába felvenni azért, hogy őket jogellenesen Nyugat-Európába juttassa. A sofőrrel ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés előkészülete bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak. 

Nem ez volt az első alkalom, hogy ukrán embercsempész bukott le a körzetünkben. November 16-án Jánoshalma határában ellenőriztek egy autót a rendőrök, amelyben migránsok ültek. Két héttel később, Kiskunhalas belterületén történt hasonló eset.  Érdekesség, hogy valamennyi elfogás hétfőn történt.