Útonállás, súlyos testi sértés: mégis szabadlábon a halasi gyanúsítottak
Sziréna

Útonállás, súlyos testi sértés: mégis szabadlábon a halasi gyanúsítottak

Klasszikus krimibe illő jelenetek játszódtak le másfél évvel ezelőtt a Kiskunmajsára vezető úton. Egy súlyos és egy könnyű sérüléseket szenvedő áldozata van az útonállással kezdődő és ütlegelésekkel záródó ügynek. A két halasi támadó szabadlábon védekezhet.

Mintha egy film forgatókönyvét olvasnánk. Ilyen gondolatai lehetnek azoknak, akik elolvassák a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményét egy bűnügyben történt vádemelésről. A szereplők kiskunhalasi férfiak, akik közül ketten támadtak, ketten pedig igyekeztek védekezni. 

A vádirat szerint három kiskunhalasi férfi 2018. december 13-án, dél körül egy Kiskőrös környéki községbe utaztak vásárolni. Ketten közülük bementek egy italkimérő helyre, ahol összetalálkoztak egy ismerősükkel, az ügy egyik vádlottjával. A vádlott egy korábbi sérelme miatt, durva hangnemben távozásra szólította fel az egyik kiskunhalasi férfit.

A sértettek távoztak is a helyszínről és harmadik társukkal együtt autóval Kiskunmajsa felé indultak. A sértetteket elküldő vádlott és a másik vádlott egy ismeretlen bűntársukkal együtt egy gépkocsival utánuk indultak, hogy bántalmazzák őket. Az 5405-ös úton utol is érték a sértetteket, megelőzték az autójukat, elébük vágva megállásra kényszerítették őket.

Az egyik sértett kiszállt az autóból és kérdőre akarta vonni a vádlottakat, amikor az ismerős vádlott is kiszállt és szó nélkül ököllel megütötte a sértett fejét, amitől a férfi az autó motorházára esett. A vádlott ezután az autóból kirángatta a másik kiskunhalasi sértettet azzal a felszólítással, hogy „gyere, szállj ki te rohadék, itt fogsz megdögleni”, majd ököllel folyamatosan ütötte a fejét és a hátát. Eközben a másik vádlott is csatlakozott a bűntársához és hátulról, ököllel megütötte az őket számonkérni akaró sértettet. Ekkor a harmadik, ismeretlen bűntárs is beszállt a verekedésbe és testszerte rugdosni kezdték a földön fekvő, mentőért könyörgő sértettet.

Eközben a másik kiskunhalasi sértett elmenekült a helyszínről, a közelben elbújt és telefonon értesítette a rendőrséget. A sértetteket elküldő vádlott ezután ismét a helyszínen maradó sértettre támadt, ököllel megütötte, amitől a férfi elesett. Ekkor a másik két útonálló is a sértett ellen fordult, együtt ököllel ütlegelték és rugdosták áldozatukat. Egy idő után a vádlottak felhagytak a bántalmazással, a sértett pedig el akart menekülni. A konfliktust kezdeményező vádlott azonban közölte vele, hogy addig nem mehet sehová, amíg a másik sértett vissza nem jön.

Mindeközben a harmadik, ismeretlen bűntárs a vádlottakat hátrahagyva elhajtott a helyszínről, amikor megérkeztek a rendőrök. A két sértettel együtt utazó harmadik férfi végig az autóban maradt, nem mert kiszállni. A bántalmazások miatt az egyik sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a másik férfi 8 napon túl gyógyuló könyökcsúcs törést szenvedett. A könnyebben sérült férfi kérte a támadóinak a megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség súlyos testi sértés bűntettén és könnyű testi sértés vétségén kívül aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével is vádolja. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.