Vádemelés a 160 milliós heroincsempész ellen
Sziréna

Vádemelés a 160 milliós heroincsempész ellen

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy albán férfi ellen, aki tavaly október 26-án több mint tíz kilónyi, 160 millió forintot érő heroint próbált Magyarországon át Olaszországba csempészni. A drogot az átalakított autójában rejtette el, de a vámosok megtalálták a csomagokat.

Tavaly október 26-án hajnalban jelentkezett belépésre Tompánál két albán állampolgár egy személyautóval. Mivel gyanúsan viselkedtek, ezért tüzetesebben is átvizsgálták a járművet. Észrevették, hogy az alvázon az egyébként nyitott kardánalagutat behegesztették. A kialakított rejtekhelyről a rendőrök 20 darab – barna színű port tartalmazó – csomagot emeltek ki, amelyek súlya összesen 10 770 gramm volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a megtalált anyag heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság által megkezdett eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át.

A napokban történt vádemelés az ügyben. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2017 októberében, Albániában, ismeretlen személyek megkérték a vádlottat, hogy a saját autójával csempésszen kábítószert Olaszországba, amiért 1500 eurót ígértek neki. Az anyagi gondokkal küzdő vádlott elvállalta a feladatot és a gépkocsiját át is adta két ismeretlen megbízójának, hogy elrejtsék benne a drogot. még térképet is kapott a megbízóitól, október 25-én indult Albániából, ám a tompai átkelő volt a végállomás.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. A főügyészség indítványozza a lefoglalt drog, valamint az átalakított gépkocsi elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.