Vádemelés a kábítószercsempész kamionos ellen
Sziréna

Vádemelés a kábítószercsempész kamionos ellen

Közel 2 millió forintért vállalta egy szerb kamionos azt, hogy kábítószert csempész Magyarországon át Németországba. A szállítás a tompai határátkelőnél fejeződött be, ahol megtalálták nála a húsz csomag anyagot. Az eset tavaly szeptemberben volt, most történt vádemelés az ügyben.

Újabb  kábítószercsempész ellen emeltek vádat - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó szerb férfi tavaly szeptember 11-én Szerbiában, Novi Sad egyik kávézójában megállapodott egy ismereten személlyel, hogy marihuánát tartalmazó csomagokat szállít Magyarországon keresztül Németországba. Terveik szerint a sofőrnek a kábítószert az egyik német autópálya kamionos pihenőhelyén kellett volna átadnia a csomagokért jelentkező személynek. A vádlott csomagonként 300 euró ellenében vállalta a küldetést.

Két nap múlva a vádlott Novi Sadban, egy áruházi parkolóban átvett 3 darab, kábítószert tartalmazó csomagokkal teli utazótáskát, majd a kamionnal útnak indult. Az utazótáskákban összesen 20 csomag, fóliával körbetekert kábítószer volt, amiket a férfi a kamion vezetőfülkéjében a párnájában, valamint a fekhely alatt, a gyárilag kialakított tárolórekeszekben és az oldalfalak borítása mögött rejtett el.

Éjfél körül ért a magyar határra, ahol belépéskor csak egy személyes poggyászt jelentett be. Bár a lebukás elkerülése érdekében a csomagolás nejlon rétegei közé darált kávét tettek, a vámvizsgálat során a rejtekhelyekről mind a 20 csomag kábítószer előkerült. A lefoglalt növényi törmelékek kábítószer tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: police.hu