Vádemelés a késes támadó ellen
Sziréna

Vádemelés a késes támadó ellen

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Kiskunhalasi Járás Ügyészség az ellen a kiskunmajsai férfi ellen, aki rabolt és késsel fenyegetett a helyi vasútállomáson tavaly novemberben.

Vádemelés történt egy tavaly novemberi kiskunhalasi késes támadás és rablás ügyében- közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a kiskunmajsai vádlott tavaly november 13-án, délután, a kiskunhalasi vasútállomáson észrevett egy férfit, aki szemmel láthatóan ittas volt és az egyik padon ült. A vádlott az ittas sértetthez lopakodott, majd zsebéből kilopta a pénztárcáját és azzal elfutott.

A sértett és egy ismerőse üldözni kezdték a vádlottat, aki üldözőit meglátva a lopott tárcából magához vett 40.000 forintot, a pénztárcát pedig eldobta. Amikor a sértett utolérte a vádlottat és vállánál fogva megpróbálta visszatartani, a vádlott elővett egy kést és azzal többször a sértett, illetve az ismerőse irányába szúrt. Eközben leszúrással, torkuk elvágásával fenyegette őket, ha tovább üldözik. A fenyegetés hatására a sértett és ismerőse az üldözéssel felhagyott.

A rabló ezután elmenekült a helyszínről, de a kiskunhalasi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az egyenruhások megtalálták a vádlottnál a rablásnál használt kést és lefoglaltak tőle 64 ezer forintot.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság a kést kobozza el és a vádlottól lefoglalt pénzből 40 ezer forintot adjanak vissza a sértettnek.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni, jogerős elítélése esetén a férfi a fegyházból feltételes szabadságra sem bocsátható.