Vádemelés az idős nőt kifosztó halasi fiatal ellen
Sziréna

Vádemelés az idős nőt kifosztó halasi fiatal ellen

Tavaly december 10-én, egy 18 éves kiskunhalasi fiatal fosztott ki egy 72 éves nőt a városban. A helyi ügyészség most emelt vádat ellene, közben az is kiderült, hogy tettét felfüggesztett fogházbüntetésének próbaideje alatt követte el.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves kiskunhalasi fiatal ellen, aki tavaly december 10-én Kiskunhalason kerékpározva kifosztott egy 72 éves helybéli asszonyt.

A vádirat szerint a vádlott azon a decemberi napon, kora délután, Kiskunhalason kerékpározott, amikor észrevette az előtte, vele egy irányba haladó, hetvenkét éves sértettet, aki szintén kerékpárral közlekedett. A fiatalember a kerékpárjával az idős asszony mellé hajtott, majd a kerékpár kormányán lévő kosárból kikapta és ellopta a sértett bevásárlótáskáját. A táskában a sértett pénztárcája, iratai és 4 ezer forint készpénz volt.

A nyugdíjas nő a koránál fogva a bűncselekmény elhárítására csak korlátozottan volt képes. A vádlott mindezek után a zsákmányával elmenekült, majd a lakóhelyén a táskát a pénztárcával együtt elrejtette. A rendőrök azonban a kifosztással szerzett értékeket lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának, így a bűncselekménnyel okozott közel 7 ezer forintos kár megtérült. A fiatalt őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került.

Kiderült, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlott különös visszaesőként, egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el a kifosztást.  A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a korábbi felfüggesztett fogház végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.