Vigyázat, csalni akarnak!
Sziréna

Vigyázat, csalni akarnak!

Különös csalási kísérletről számolt be egy halasi lakos. A majdnem pórul járt férfi elmondása szerint a Tesco parkolóban lévő autójához igyekezett, amikor megszólította két fiatalember. Egyikük azt mondta, hogy ismeri a fiát és egy csomagot szeretne hozzá eljuttatni.

Az ismeretlen fiatalember kissé román akcentussal beszélt. Ez is gyanús volt a férfi számára, ám amikor kinyitotta az autóját, az ismeretlenek azonnal két paplangarnitúrát gyömöszöltek be a hátsó ülésre, mindkettőre rá volt írva, hogy 109.000 forintba kerül. A két fiatalember ekkorra már a kedves behízelkedő hangnemből azonnal követelőzőre váltott, azt akarták elérni, hogy a férfi az áruházban lévő bank automatából pénz vegyen ki számukra. A sértette ekkor kirángatta a paplanokat az autójából, bezárta az autót és sietősen beindult vissza az üzletbe, hogy segítséget kérjen.

A határozott fellépést látva a két fiatalember beugrott a fehér színű Renault Scenicbe és a paplanokkal együtt elhajtott a parkolóból. A férfi azt mondta, gondolkozik azon, hogy rendőrségi feljelentést tesz, történetét azért osztotta meg mindenkivel, hogy ne dőljenek be az ilyen csalóknak.