Kincsem bemutatók a Hirling Lovasparkban (galéria)
Közélet

Kincsem bemutatók a Hirling Lovasparkban (galéria)

A városvezetésnek, a képviselőknek és a meghívott vendégeknek bemutatták az elkészült Kincsem Házat péntek késő délután a Hirling Lovasparkban. A meghívottak és a sajtó bepillantást nyert az új létesítmény lehetőségeibe. Az épület bemutatót követően a lovasparkban a Kincsem című zenés-dalos feldolgozást láthatta az érdeklődő közönség a Nemzeti Lovas Színház előadásában.
Művészetek Hete Halason hat helyszínen
Kultúra

Művészetek Hete Halason hat helyszínen

A június 14-e és 18-a közötti programsorozat célja, hogy az itt élő emberek is érezzék, mennyire különleges város Kiskunhalas, büszkék lehessenek a város múltjára és jelenére, valamint kapcsolódási pontot nyújtson a művészek és a lakosság számára. A mindennapi élet során a művészet által még a legegyszerűbbnek tűnő pillanatokban is megláthatjuk a varázslatot, ezért a Művészetek Hete minden korosztályhoz igyekszik közelebb hozni azt. A gyermekeket és a felnőtteket egyaránt érdekes programok várják a Panorámatoronyban, a Hirling József Lovasparkban található Kincsem Házban, a Szélmalomban, a Csipkeházban, a Városi Könyvtárban és a Tánchagyományok Házában is.
Kincsem zenés története a lovasparkban június 18-án (galéria)
Kultúra

Kincsem zenés története a lovasparkban június 18-án (galéria)

Kincsem, a csodakanca történetének feldolgozása lesz a Nemzeti Lovas Színház előadásában június 18-án a Hirling József Lovasparkban. A Nemzeti Lovas Színház ismét Kiskunhalasra látogat, hogy fantasztikus előadással kápráztassa el a közönséget. A Pintér Tibor vezette társulat jóvoltából méltán népszerű darabokat láthattunk már a Lovasparkban, és június 18-án 19.30-as kezdettel egy igazi klasszikussal, Kincsem történetével folytatják a sort.