Friss hírek

 • Kerékpáros fejlesztésekről lesz szó a klubban

  Kerékpáros fejlesztésekről lesz szó a klubban

  2021. sze 20.
  Az országos tendenciákról, különösen a dél-alföldi kerékpáros fejlesztésekről beszél majd kedden a Forrás - Új Tükör Klubban Madarász–Losonczy Bálint, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője, aki maga is elkötelezett híve a kerékpározásnak.
 • Dupla koncert, sikeres Őszi hacacáré Halas főterén (galéria)

  Dupla koncert, sikeres Őszi hacacáré Halas főterén (galéria)

  2021. sze 20.
  Ismét zenétől volt hangos a Bethlen Gábor tér. Az Őszi hacacáré keretében Kiskunhalason koncertezett a Blahalousiana valamint Szikora Róbert és az R-Go. A két koncertre sokan voltak kíváncsiak, kordonon belül és kívül egyaránt egy ritmusra mozogtak a lábak.
 • Bronz nemzetközi táncversenyről

  Bronz nemzetközi táncversenyről

  2021. sze 20.
  Szeptember 18-án rendezték a Kistelek Opent. A Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) által jegyezett versenyen kiskunhalasi párosok (Stúdió 2000 TSE) is parkettre léptek és egyik kettősük, Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura (címképen) bronzérmes helyezést értek el – tudtuk meg Juhász Ágnestől, a halasi klub művészeti vezetőjétől.
 • Felborult egy Opel a zsanai úton (galéria)

  Felborult egy Opel a zsanai úton (galéria)

  2021. sze 20.
  Megint baleset történt Kiskunhalas és Zsana között, a 6-os kilométerszelvényben, vagy ahogy már a köznyelv fogalmaz, a szokásos kanyarban. Egy Opel Corsa közlekedett Kiskunhalas felől, a jármű kisodródott, majd a tetején átfordult. A sofőrt mentő szállította a halasi kórházba. A műszaki mentést a halasi tűzoltók végezték.
 • Kiscicát mentettek a jánoshalmi rendőrök

  Kiscicát mentettek a jánoshalmi rendőrök

  2021. sze 20.
  Kedves történetről számolt be a police.hu. A bűncselekményekről és elfogásokról szóló közlemények között üde színfolt volt a jánoshalmi rendőrök segítségnyújtása. A derék egyenruhások egy kiszáradt kútba esett kismacskát mentettek meg idős gazdájának nem kis örömére.
 • Körözött Volvót tartóztattak fel Tompán

  Körözött Volvót tartóztattak fel Tompán

  2021. sze 20.
  A tompai határátkelőnél akarta elhagyni az Európai Unio területét egy montenegrói férfi, aki egy Volvot vezetett. Véget is ért számára az utazás, mert az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművet a belga hatóság körözte. 
 • Két halasi negyedik hely a Fiat OB-n

  Két halasi negyedik hely a Fiat OB-n

  2021. sze 20.
  Vasárnap az egyéni döntőkkel fejeződött be a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság Bábolnán. Több kiskunhalasi versenyző is jó pozícióból várta a finálét. Két halasi lovas épp, hogy lemaradt a dobogóról. Füzér Zsófi a fiatal lovasok között, Weinhardt Virág (címképen ugrás közben) pedig a felnőtteknél végzett a negyedik helyen.
 • Félpályás útzár lesz a vasúti átjáróban

  Félpályás útzár lesz a vasúti átjáróban

  2021. sze 19.
  Figyeljenek azok, akik a halasi Déli városkapu felé közlekednek. Hétfőn és kedden félpályás útzárral működik a vasúti átjáró. A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. megbízásából végzik majd a munkálatokat.

Eseménynaptár

2021. szeptember
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30

Kiemelt hírek

 • Tabajdi 80: boldog születésnapot Józsi bácsi! (galéria)

  Tabajdi 80: boldog születésnapot Józsi bácsi! (galéria)

  2021. sze 19.
  Barátai, sporttársai, tisztelői körében ünnepelte a 80. születésnapját Kiskunhalas legendás maratonistája, Tabajdi József. Évek óta hagyomány, hogy a kerek évfordulókon sportosan köszöntik a kiváló hosszútávfutót, akit mindenki csak Tabajdi Jóskaként emleget. Vasárnap a Sóstónál több százan fejezték ki tiszteletüket és szeretetüket, az 5 kilométeres kört teljesítő Józsi bácsit vastaps és énekszó köszöntötte a befutónál.
 • Vádemelés: sorompót tört az idős halasi sofőr

  Vádemelés: sorompót tört az idős halasi sofőr

  2021. sze 19.
  A Kecskeméti Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt vádat emelt egy idős férfi ellen. A sofőr idén márciusában Kiskunhalason villogó piros jelzés ellenére hajtott be az autójával egy vasúti átjáróba és letörte a sorompót.
 • Nagybánya konferencia

  Nagybánya konferencia

  2021. sze 18.
  Nagyszabású rendezvénynek adott otthont szeptember 17-én a Thorma János Múzeum. Nagybánya konferenciát rendeztek a művésztelep alapításának 125. évfordulója alkalmából. A tanácskozás résztvevőit Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a péntek 10 órai megnyitón. Beszédet mondott N. Kovács Zita művészettörténész, a Nagybányai remekművek című kiállítás kurátora.
 • Megyei vadásznap és gasztropiknik a Sóstónál

  Megyei vadásznap és gasztropiknik a Sóstónál

  2021. sze 18.
  A vadászkürtök hangjával indult a nap. A kiskunhalasi Sóstó partja és a szomszédos parkerdő volt a helyszíne a XXVIII. Bács-Kiskun Megyei Szent Hubertus Vadász és Horgásznapnak illetve a Diana Gasztropikniknek szeptember 18-án. A szépszámú érdeklődőt a hivatalos program mellett sok finomság, kulturális élmények, játékok, versenyek, bemutatók várták. A rendezvény házigazdája a Kiskunhalasi Diana Vadásztársaság volt.
 • Óriási tűz a zsanai út mellett: kigyulladt egy 200 négyzetméteres ház

  Óriási tűz a zsanai út mellett: kigyulladt egy 200 négyzetméteres ház

  2021. sze 18.
  Nem sokkal fél 12 előtt riasztották a halasi tűzoltókat, hogy kigyulladt egy ház a zsanai út mellett. Mire az első egységek a helyszínre értek az épület már teljes terjedelmében égett. A tető megsemmisült, a halasi hivatásos erők mellett kiskunmajsai és kiskőrösi lánglovagok kapcsolódtak be az oltásba. Felrobbant egy gázpalack is. 
 • Kerékpáros- és környezetvédelmi verseny is volt az Európai Autómentes Napon (galéria)

  Kerékpáros- és környezetvédelmi verseny is volt az Európai Autómentes Napon (galéria)

  2021. sze 18.
  Az Európai Mobilitási Hét keretén belül pénteken a főtéren rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. az Európai Autómentes Napot. Mint arról korábban beszámoltunk már a délelőtt folyamán várták az érdeklődőket, délután pedig kerékpáros ügyességi verseny és környezetvédelmi vetélkedő volt. 
 • Díjugrató csapatbajnoki cím halasiakkal

  Díjugrató csapatbajnoki cím halasiakkal

  2021. sze 18.
  Bábolnán folyik csütörtök óta a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, a legnagyobb rangot képviselő nemzeti versenyünk. A bajnokságon korosztályos és felnőtt halasi versenyzők is részt vesznek. Pénteken a felnőtt csapatbajnoki cím dőlt el Bábolnán. A győztes csapatban két halasi lovas is erősítette a bajnok gárdát.
 • Dallista szeptember 19-re

  Dallista szeptember 19-re

  2021. sze 18.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A szeptember 19-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.

Népszerű

 • Csőtörés – egy perc alatt kiürült a halasi víztorony

  Csőtörés – egy perc alatt kiürült a halasi víztorony

  2021. sze 10.
  Sokan álltak értetlenül, amikor egyik pillanatról a másikra óriási vízmennyiség öntötte el a piactér környékét. Először nem lehetett tudni, honnan jön a rengeteg víz, de aztán hamar kiderült, az új buszállomás építkezési területén egy munkagép átvágott egy fontos vízcsövet.