Friss hírek

 • Segítsen válaszaival a kerékpárút tervezésben!

  Segítsen válaszaival a kerékpárút tervezésben!

  2023. március 21.
  Bács-Kiskun vármegye kerékpárforgalmi főhálózati tervet készít, ehhez kérnek segítséget, hogy megismerhessék a kerékpározással kapcsolatos tapasztalatokat. A tervekhez a lakossági véleményekre is szükség van, az Ön vélemény is számít. A kérdőív kitöltése néhány percet vesz igénybe, kérjük segítse a tervezést! Katt ide a kérdőívhez!
 • Kigyulladt a nád Sóstón

  Kigyulladt a nád Sóstón

  2023. március 20.
  Mintegy háromszáz négyzetméteren égett, a nád, valamint az aljnövényzet a Sóstón. A lángokat egy horgász vette észre, aki értesítette Dobos János elnököt, ő pedig riasztotta a halasi tűzoltókat. A kiérkező egységek rövid időn belül megfékezték a tüzet.
 • Nagy Czirok László 140

  Nagy Czirok László 140

  2023. március 20.
  Az értékőrzés, a hitelesség, a valóság bemutatása az utókornak fontos küldetés a jelenben a jövő számára. A kiskunhalasi, kiskunsági népélet volt a központi témája a Szilády Áron Társaság március 18-i emlékkonferenciájának. A rendezvény résztvevői a 140 évvel ezelőtt született Nagy Czirok László emberi nagyságát és munkásságát idézték fel előadásokkal. Hivatalnok, néprajzkutató, múzeumigazgató volt, és legfőképpen lokálpatrióta.
 • Megkezdődött az útburkolati jelek festése

  Megkezdődött az útburkolati jelek festése

  2023. március 20.
  Óvatosan közlekedjenek Kiskunhalason, megkezdődött az útburkolat jelek újrafestése a város közútjain. Az önkormányzat korábbi megrendelése alapján kezdték meg ezeket a munkaműveleteket a szakemberek. Úgy tudjuk, hogy elsődlegesen a már megkopott útburkolati jelek frissítése zajlik majd a város teljes területén egy hetes időtartamban.
 • A Halas Televízió 12. heti műsorterve

  A Halas Televízió 12. heti műsorterve

  2023. március 20.
  A Halas Televízió műsorfolyamában saját gyártású és más helyi televíziók által készített műsorokat találhatnak nézőink. Hétköznap esténként friss hírekkel várjuk Önöket híradóinkban, amit Mozaik rovatunk követ közéleti mozgóképes beszámolókkal. Csütörtökönként Kultúrkép magazinunk jelentkezik. Visszatekintő rovataink, a 10 éve történt és a Koktél újrakeverve című műsoraink archív adásokat elevenítenek fel. A 2023. évfolyam 12. heti tévéműsorát részletesen az alábbiakban olvashatják! Televíziónk a műsorváltoztatás jogát fenntartja.
 • Versenytáncosaink sikerei Szombathelyen

  Versenytáncosaink sikerei Szombathelyen

  2023. március 20.
  Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportház adott otthont a Tíztánc és Nyolctánc Magyar Bajnokságoknak március 18-án. A nap folyamán klubközi versenyt is tartottak. A szombathelyi megméretésen a Stúdió 2000 TSE sportolói is részt vettek három párossal és dobogós helyezéseket értek el. A címképen Motyovszki Milán /Freetime/ és Boros Lilla Csenge állnak az első helyen.
 • (►) Csak helyzetekig jutott az RFC (galéria)

  (►) Csak helyzetekig jutott az RFC (galéria)

  2023. március 20.
  Utolsó hazai mérkőzését játszotta az idényben a Szilády RFC női futsalcsapata. Az NB II-es bajnokság Nyugati-csoportjában a DPSE-Sárkeresztes ellen lépett pályára a Dékáni-sportcsarnokban. Az eredmény sima meccsről árulkodik, de az RFC egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Kijött a nagyobb rutin, tudás, a halasiak helyzetekig jutottak.
 • Migránsok balesete a Déli Városkapunál: kilencen ültek az Opelben (galéria)

  Migránsok balesete a Déli Városkapunál: kilencen ültek az Opelben (galéria)

  2023. március 19.
  Az embercsempész és nyolc migráns ült abban az Opelben, amelyet jó néhány kilométeren át követtek a rendőrök az 53-as főúton, végül a Déli Városkapunál belehajtott az árokba. A bal hátsó abroncsa már korábban, defekt miatt levált a felniről, ennek ellenére továbbhajtott a sofőr. Két külföldit mentő vitt a kiskunhalasi kórházba, a vezetőt pedig előállították. Az autóban nők, gyermekek is ültek.

Eseménynaptár

2023. március
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Legyőzte a tavalyi bajnokot az UKSC

  Legyőzte a tavalyi bajnokot az UKSC

  2023. március 19.
  A Kiskunhalasi UKSC női kézilabdacsapata remek győzelmet aratott a megyei bajnokság szombat esti mérkőzésén. A lányok úgy múlták felül a tavalyi bajnok, idei listavezető Nemesnádudvart, hogy a kezdés után csak három alkalommal volt döntetlen az állás. Már kilenc góllal is vezetett az UKSC, végül a jegyzőkönyvekbe három gólos siker került be.
 • Hagyta, hogy sodorja az ár

  Hagyta, hogy sodorja az ár

  2023. március 19.
  Általában egyedül áll közönség elé, de különböző műsorokban színészként meg parodistaként is szerepelt már többedmagával. Karrierje 18 esztendővel ezelőtt indult. Mondhatjuk most már, hogy nagykorúvá vált humoristaként. Somogyi Andrással kiskunhalasi fellépése alkalmával, a Tiszti Klubban, a Gregussné Modok Marian által szervezett stand up est apropóján beszélgettünk.
 • (►) Éremgyűjtők

  (►) Éremgyűjtők

  2023. március 18.
  A numizmatika tudománya begyűrűzik a hétköznapokba. A pénzek és a pénzhelyettesítők gyűjtése és rendszerezése nemcsak a kutatók számára izgalmas elfoglaltság, hanem a privát érdeklődőknek is. Kiskunhalason szervezett keretek között működik ilyen csoport. Megkerestük őket a legutóbbi, március eleji összejövetelükön.
 • Húszan ültek asztalhoz a Sakkbarátok II. Egészségnapján (galéria)

  Húszan ültek asztalhoz a Sakkbarátok II. Egészségnapján (galéria)

  2023. március 18.
  Dr. Nagy András főorvos hívó szavára ismét össszejöttek a sakkbarát egészségügyi dolgozók. Szinte minden orvossszakma képviseltette magát a Csipke Hotelben megrendezett versenyen, amely elsősorban nem a rivalizálásról szólt. A baráti beszélgetésekre, a közös emlékek felidézésére kiváló eszköz volt a sakk. 
 • Kidöntötte a tűzcsapot, elhajtott, de a rendszáma ott maradt a kisteherautónak (galéria)

  Kidöntötte a tűzcsapot, elhajtott, de a rendszáma ott maradt a kisteherautónak (galéria)

  2023. március 18.
  Egy fehér kisteherautó kidöntötte a Kossuth és a Dob utca sarkán lévő tűzcsapot, amelyből ömlött a víz. A jármű sofőrje elhagyta a helyszínt, de a lökhárító egy darabja, valamint a rendszáma ott maradt. Az esethez a kiskunhalasi tűzoltókat, a Kiskunvíz ügyeletes szerelőbrigádját, valamint a rendőrséget riasztották
 • Dallista: Azt súgta a szél

  Dallista: Azt súgta a szél

  2023. március 18.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Máté Péter: Azt súgta a szél című dala is szerepel. A március 19-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Átfogó képet kaptak a város terveiről

  Átfogó képet kaptak a város terveiről

  2023. március 17.
  Kiskunhalason tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Mérnöki Kamara. A szakemberek a kiskunhalasi Molnár Ferenc elnökségi tag ajánlására választották városunkat helyszínül erre az alkalomra. A kamara évente 12 ilyen elnökségi ülést tart ahol megtárgyalják az aktuális ügyeket, döntenek az új tagok felvételéről és a tervezői jogosultságok megadásáról.
 • (►) Buckás keresztúton jártak a Szent József-iskola diákjai (galéria)

  (►) Buckás keresztúton jártak a Szent József-iskola diákjai (galéria)

  2023. március 17.
  Évek óta hagyományos program a Szent József Katolikus Általános Iskolában, hogy rendhagyó húsvétváró programot szerveznek. Idén a Rekettyés dombjai között volt a keresztút 14 stációja. A kellemes időjárás, a természet közelsége meghitté, emlékezetessé tette a rendezvényt. 

Népszerű

 • Tepsis finomság

  Tepsis finomság

  2023. március 19.
  Ha gyorsan szeretnénk összedobni valami finom ebédet vagy vacsorát, nem kell tovább gondolkodni. Ez az étel olyan sok változatos alapanyagokat tartalmaz, hogy garantáltan minden családtag talál majd kedvére és tányérjára valót.
 • Magyaros házikolbász

  Magyaros házikolbász

  2023. március 05.
  Ahány ház, annyi szokás. A gasztronómia területén szinte minden ételre igaz ez a mondás. Nem kivétel ez alól a házilag készített sültkolbász is. Nézzünk, egy térségünkben igazán népszerű verziót!
 • Élmények a Csetényi parkban - Kikapcsolódás, feltöltődés természetközelben

  Élmények a Csetényi parkban - Kikapcsolódás, feltöltődés természetközelben

  2023. február 28.
  Vannak, akik sétálni, az élővilágot megfigyelni vagy a különböző programokra érkeznek – sokak megkedvelték Kiskunhalas új látványosságát, a Csetényi Élményparkot. A kórház és a fürdő szomszédságában található területet 900 millió forintos beruházás keretében alakították át turistacsalogató, a kikapcsolódást szolgáló, a hagyományokra épülő parkká. Ez a fejlesztés volt a város történetében az eddigi legnagyobb turisztikai célú beruházás.