Friss hírek

 • “Sem magasság sem mélység nem rettent”

  “Sem magasság sem mélység nem rettent”

  2021. jún 14.
  Újabb biztató hír és egy friss fotó érkezett Bányai Gábor országgyűlési képviselőről, aki koronavírus fertőzés miatt került lélegeztetőgépre, mélyaltatás kíséretében február 24-én, a Kiskunhalasi Mobiljárvány Kórházban. A képviselő kezelését később Szegeden folytatták. Június 1-jén, egy a gyógyulását sugalló közlés jelent meg a politikus közösségi oldalán. Ezt erősítette meg ma délután személyes üzenetével Bányai Gábor, az őt kezelő orvos, Prof. Dr. Babik Barnával és az ápoló csapat egyik nővérével készült közös fénykép kíséretében. Az üzenet, az alábbiakban olvasható!

 • (►) Tojáshéj + föld + faszén = tökéletes termőtalaj

  (►) Tojáshéj + föld + faszén = tökéletes termőtalaj

  2021. jún 14.
  A Felsővárosi Általános Iskola diákjai az ország legjobb csapatai között versenyeznek. Egy ősi indiánmódszert alkalmazva olyan termőtalaj keveréket alkottak meg, amire térségünk mezőgazdasági termelésében is nagy szükség lehet a későbbiekben. A zsűri tetszését egyből elnyerte a halasi fiatalok kreativitása.
 • Varázslatos Etiópia - magyarok a napégette arcúak földjén

  Varázslatos Etiópia - magyarok a napégette arcúak földjén

  2021. jún 14.
  Ezzel a címmel kerül megrendezésre kedden este a Forrás – Új Tükör Klub következő előadása. A vendég ezúttal Dr. Szilassi Péter lesz, aki egy háromrészes filmet készített Etiópiában, az ott élő emberekről, természeti különlegességekről.
 • Anyakönyvi híreink (2021.06.14.)

  Anyakönyvi híreink (2021.06.14.)

  2021. jún 14.
  A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
 •  Az érmes páros még aznap táncgálázott

  Az érmes páros még aznap táncgálázott

  2021. jún 14.
  A hétvége legnagyobb eseménye a Studio 2000 TSE hagyományos táncgálája volt. Miközben a klub többsége a gálára koncentrált, néhányan versenyeztek és eredményesen. Ezüst és bronzérem gazdagította az amúgy sikerekben dúskáló Studio eredménylistáját szombaton. Mi több, Push Kevin és Bednárik Bianka Pécsről a szombat esti táncgála második felvonására haza tudtak érni, természetesen beugrottak a népes közönség előtt táncolni egyet.
 • Jerémiás Donát U23-as magyar bajnok 800-on

  Jerémiás Donát U23-as magyar bajnok 800-on

  2021. jún 13.
  Miskolcon rendezték június 13-án a 2021. évi U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokságot. A Miskolci Atlétikai Centrumban a kiskunhalasi nevelésű atléta, a jelenleg Szegeden egyetemi tanulmányait folytató, a Szegedi Vasutas Sportegyesület színeiben sportoló Jerémiás Donát magyar bajnok lett az U23-as 800 méteres síkfutásban. Donát rajt-cél győzelmet aratott.
 • Élni a jelenben

  Élni a jelenben

  2021. jún 13.
  Hosszú időnek kellett eltelnie addig, amíg elkezdett másképp látni. Tragédiák érték, amiket fel kellett dolgoznia magában. Rájött, a jelenben kell élnie ahhoz, hogy vidám színek is megjelenjenek a képein. A festés és most már a versírás is gyógyír számára. N. Sebestyén Katalin reméli, alkotásaival másoknak is tud segíteni.
 • Ifj. Tóth Péter Magyaroszág jó tanulója, jó sportolója (galéria)

  Ifj. Tóth Péter Magyaroszág jó tanulója, jó sportolója (galéria)

  2021. jún 13.
  Idén is van olyan diák a Fazekas Mihály Általános Iskolából, aki kiérdemelte a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója kitüntető címet dr. Kásler Miklós minisztertől. Az elismerést ifjabb Tóth Péter az intézmény 7.b osztályos diákja vehette át Nagy-Apátiné Kuszli Beatrix, a Kiskőrösi Tankerület szakmai igazgatóhelyettesétől és Kárász Pétertől, a Fazekas-iskola igazgatójától. 

Eseménynaptár

2021. június
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30

Kiemelt hírek

 • (►) „Tízévesen eldöntöttem, zongoratanár leszek”

  (►) „Tízévesen eldöntöttem, zongoratanár leszek”

  2021. jún 13.
  Minden településnek vannak olyan ikonikus alakjai, akiknek elég a nevét kimondani, s mindenki azonnal tudja, kiről is van szó. Az biztos, hogy Kiskunhalason Vannayné Zádory Emőke, vagy ahogyan a legtöbben hívják, Emőke néni egy ilyen köztiszteletben álló személyiség. A zenetanári pályán eltöltött hosszú évtizedek alatt számos tehetséges diák képességeit sikerült továbbfejlesztenie. Pályájáról, sikereiről beszélgettünk vele.
 • Folytatódik Halason a szociális munka főiskolai képzés – már lehet jelentkezni

  Folytatódik Halason a szociális munka főiskolai képzés – már lehet jelentkezni

  2021. jún 13.
  A szociális munka múltjáról, jelenéről és a Halason is elérhető felsőfokú képzésről tartottak konferenciát és tájékoztatót a Dékáni sportcsarnokban. Új információ, hogy a jövő tanévre- halasi konzultációs hellyel -  meghirdetett szociális munka képzésre augusztus közepéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt.
 • Új épületszárny a Kertvárosi Általános Iskolában

  Új épületszárny a Kertvárosi Általános Iskolában

  2021. jún 13.
  A Kiskőrösi Tankerületi Központ 489,13 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósított meg infrastrukturális fejlesztést Kiskunhalason, a meglévő közoktatási feladat ellátási helyszínen, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában (6400 Kiskunhalas, Nyírfa u. 23.). A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet; a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek, valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek megteremtése és szélesítése, illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.
 • Sziládys diákok a Panorámatoronyban (galéria)

  Sziládys diákok a Panorámatoronyban (galéria)

  2021. jún 13.
  Élményekkel gazdagodtak a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai, akik osztályfőnökük, Biró Emőke vezetésével, Rozonics Péter társaságában ellátogattak a Panorámatoronyba. A lépcsőzés fáradtságát ki lehetett pihenni odafent, közel tíz emeltnyi magasságban, a látvány pedig mindenért kárpótolta a tanulókat.
 • Vidámság, érzelem, humor frenetikus hangulattal a táncgálán (galéria)

  Vidámság, érzelem, humor frenetikus hangulattal a táncgálán (galéria)

  2021. jún 13.
  Telt ház a KSZC Dékáni Sportcsarnokában, több mint 200 fellépő két felvonásban, közel három órás programsor, érzelmes, elegáns, vidám és humoros műsorszámok jellemezték a 2021. évi táncgálát. Kiskunhalas táncnagyhatalom, ami több évtizedes, következetes munkája a Studio 2000 TSE profivá érett lelkes vezetőinek. Halas szombat esti lázba került a táncosoknak köszönhetően, amit a hálás közönség folyamatos tapssal és üdvrivalgással honorált.
 • Nyári napközi, vakációs ebéd, önkormányzati diákmunka – lejárnak a jelentkezési határidők

  Nyári napközi, vakációs ebéd, önkormányzati diákmunka – lejárnak a jelentkezési határidők

  2021. jún 13.
  Szervezik halason az alsó tagozatos diákok nyári napközijét és a nyári gyermekétkeztetést. Az arra jogosultak közül csak azok kaphatnak díjmentes ebédet a vakáció munkanapjaira, akik legkésőbb hétfő délig visszajeleznek a városházára. A napokban lejár az önkormányzati diákmunkára történő jelentkezés határideje is.
 • (►) Olimpiai bajnok vendége volt a Fazekas Kupának (galéria)

  (►) Olimpiai bajnok vendége volt a Fazekas Kupának (galéria)

  2021. jún 12.
  Az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián elfogadta a Fazekas Mihály Általános Iskola testenevelőjének, Tóth Péternek a meghívását a Fazekas Kupára. A huszonegyedik alkalommal megrendezett versengésben az egészen fiatal korosztálytól a negyven pluszig volt tornász. Berki Krisztián majd' száz kiosztott autogramm és megannyi közös fénykép mellett rengeteget beszélgetett az ifjú tehetségekkel, sőt az eredményhirdetésen is részt vett.
 • Álomváró

  Álomváró

  2021. jún 12.
  Pintér Zoltán kiskunhalasi költő és helyi diákok együttműködésének eredménye az Álomváró című könyv. A gyermekverseket és mondókákat tartalmazó kötetet a KRK Központi Általános Iskola 2. c osztályos tanulói illusztrálták.

Népszerű