Friss hírek

 • (►) Elkezdődött a Szilády RFC második focitábora (galéria)

  (►) Elkezdődött a Szilády RFC második focitábora (galéria)

  2024. július 23.
  Idén nyáron már a második focitábor kezdődött el a Szilády RFC szervezésében. A klub eredetileg egy turnust szervezett, ám akkora volt az érdeklődés, hogy végül két etapot indítottak. Az elsőben 40, a másodikban 23 gyermek hasznos, sportos időtöltéséről gondoskodnak az edzők. 
 • Halasi kitüntetettek a Bíróságok Napja alkalmából

  Halasi kitüntetettek a Bíróságok Napja alkalmából

  2024. július 23.
  A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Bíróságok Napján, július 15-én, ünnepélyes keretek között vehették át elismerésüket az Országos Bírósági Hivatalban, illetve a Kecskeméti Törvényszéken a bíróságok kitüntetettjei. A jeles alkalom kapcsán a Kiskunhalasi Járásbíróság két munkatársát is jutalmazták.
 • (►) Ki miért szereti a halasi strandot?

  (►) Ki miért szereti a halasi strandot?

  2024. július 22.
  Van, aki a csendes, nyugodt környezet, míg mások a kiváló minőségű gyógyvíz miatt töltik napjaikat a kiskunhalasi strandon. Weblapunk annak járt utána, ki miért szereti ezt a létesítményt.
 • „A konditerem a XXI. század kocsmája”

  „A konditerem a XXI. század kocsmája”

  2024. július 22.
  Khalifa Nordint nagyon sokan ismerik, szeretik városunkban. Edzőterem tulajdonosként az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra esküszik. Személyi edzőként segít másoknak elérni a kívánt céljaikat, versenyzőként pedig az utóbbi hónapokban több rangos megméretésen is aranyérmet akasztottak a nyakába. Ezekről beszélgettünk vele.
 • Halasi úszóérmek az Országos Gyermekbajnokságon

  Halasi úszóérmek az Országos Gyermekbajnokságon

  2024. július 22.
  Ismét letették névjegyüket a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői az 56. Országos Gyermekbajnokságon. Novotny Attila és Csontos Kristóf tanítványai közül Kiss Panna révén öt esztendő után ismét halasi úszóérmek születtek a korosztály legrangosabb megméretésén. A két kiváló edző tanítványa e mellett még öt pontszerző helyet szereztek, ráadásul 25 egyéni csúcs született.
 • Juhász Janka volt a Balaton-átúszás női győztese

  Juhász Janka volt a Balaton-átúszás női győztese

  2024. július 21.
  Közel 11 ezren teljesítették idén a 42. Lidl Balaton-átúszást. A női mezőny tagjai közül Juhász Janka volt a leggyorsabb, aki 1 óra 4 perc 15 másodperc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között. A kiskunhalasi úszónő az utóbbi időszakban ismét aktív, Veszprémben újrakezdte a versenyzést, a legutóbbi nyíltvízi országos bajnokságon ezüst-, és bronzérmet nyert.
 • Lovassport: főleg vidékről érkeztek a szabadidős versenyre (galéria)

  Lovassport: főleg vidékről érkeztek a szabadidős versenyre (galéria)

  2024. július 21.
  A Szabadidő Lovasok Sportegyesület szabadidős verseny helyszíneként szolgált Kiskunhalas szombaton. A Hirling József Lovasparkban a közönség 12  versenyszámban 135 lovas startját és pályáját láthatta. A versenyre helyi és nagyon sok környéki és távolabbról érkezett lovasok látogattak el. A lovaspark szervező csapata már a két hét múlva Halason rendezendő championátusra fókuszálnak, amelyre már most nagyszámú nevezés érkezett.
 • (►) Brutál show-t nyomtak Majkáék Kunfehértón

  (►) Brutál show-t nyomtak Majkáék Kunfehértón

  2024. július 21.
  A 2024-es FehérTone Fesztivál egyik leginkább várt előadója Majoros Péter „Majka” volt, aki zenekarával szombaton éjszaka állt közönség elé, a tóparti óriásszínpadon. A repertoárban felcsendültek az elmúlt évek legnagyobb slágerei, és persze új szerzeményekből sem volt hiány. Mutatjuk, milyen volt a hangulat.

Eseménynaptár

2024. július
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31

Kiemelt hírek

 • A Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti az elhunyt kézbesítőt

  A Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti az elhunyt kézbesítőt

  2024. július 20.
  - Elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti és megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük- olvasható abban a közleményben, amelyet megkeresésünkre küldött hírportálunknak a Magyar Posta Zrt. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy vizsgálat indult az ügyben.
 • Lovastábor nem csak lovon (galéria)

  Lovastábor nem csak lovon (galéria)

  2024. július 20.
  Évek óta népszerű a Kiskunhalasi Lovasbandérium által szervezete nyári napközis tábor. A szervezők nyaranta több turnusban fogadják az érdeklődőket, amelyben a fő vonzó erő a lovas élet mindennapjainak megismerése, de a Hirling József Lovasparkban a szabadidő hasznos eltöltésének számos más formáját is kínálják a táborzóknak. Az e turnus néhány pillanatát megörökítettük, talán kedvet adva másoknak a még augusztusban is folytatódó különleges táborozási lehetőséghez.
 • Lesodródott az útról, fák közé szorult egy autó a jánoshalmi úton

  Lesodródott az útról, fák közé szorult egy autó a jánoshalmi úton

  2024. július 20.
  Elsődleges adatok szerint sérültje is van annak a balesetek, amely szombaton délelőtt történt Kunfehértó és Jánoshalma között. Egy autó lesodródott az útról, a fák közé szorult. Az esethez riasztották a jánoshalmi önkormányzati tűzoltókat, valamint a mentőket is.
 • Vasárnapi dallista július 21

  Vasárnapi dallista július 21

  2024. július 20.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Kovács Apollónia: Egyszer voltam a vásárba című dala is szerepel. A július 21-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Nyilatkozott a hőgutában elhunyt postás hozzátartozója

  Nyilatkozott a hőgutában elhunyt postás hozzátartozója

  2024. július 19.
  Július 17-én (szerdán) délután félnégy körül életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállítottak hőgutával  Kelebiáról a halasi kórházba egy szolgálatát teljesítő postást. A kézbesítő férfi a gondos ápolás ellenére ma hajnalban elhunyt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. Az eset körülményeivel kapcsolatban tájékoztatást kértünk a postától és a mentőktől, amit ez idáig nem kapott meg szerkesztőségünk. Ugyanakkor az elhunyt postás legközelebbi hozzátartozója nyilatkozott hírportálunknak.
 • Lezárnak egy vasúti átjárót Kiskunhalas közelében

  Lezárnak egy vasúti átjárót Kiskunhalas közelében

  2024. július 19.
  Hétfőtől, várhatóan két hétre lezárják az Olajosok útjától északra fekvő első vasúti átjárót Kiskunhalas közelében. Ennek oka az, hogy a kivitelező munkálatokat végez a Budapest-Kelebia közötti fejlesztés kapcsán.
 • (►) Újabb dílert vettek őrizetbe Jánoshalmán

  (►) Újabb dílert vettek őrizetbe Jánoshalmán

  2024. július 19.
  Rendőrségi akció zajlott szerdán az egyik jánoshalmi utcában. Az egyenruhások egy kábítószerdílert vettek őrizetbe, aki tavaly óta, két társával együtt terjesztette a kristályt a településen- közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
 • (►) A hagyományok és a történelem mentén a könyvtári táborban (galéria)

  (►) A hagyományok és a történelem mentén a könyvtári táborban (galéria)

  2024. július 19.
  A könyvtár városunk egyik kiemelt kulturális központja, amely egy nyári napközis tábornak kiváló központja. Az idei szünidő sem telt táborozók nélkül. Két tucatnyi diák nevezett be az egy hetes táborra, amely ma ért véget. A fiatalok napi tábori rutin programok mellett a város turisztikai célpontjaival ismerkedtek, de még egy kiskőrösi kiránduló nap is belefért az egy hétbe.

Népszerű

 • (►) „Sokat változtam zenei téren…”

  (►) „Sokat változtam zenei téren…”

  2024. június 17.
  Krámli Kinga ezer szállal kötődik városunkhoz. A népdalénekes legújabb produkcióját Stenkes Kapitánnyal mutatta be. A dal a halasi Sóstóról szól, így hol máshol is beszélgethettünk volna vele, mint a tó partján.