Friss hírek

 • Teherautó ütközött egy Alfa Romeonak az 53-as főúton

  Teherautó ütközött egy Alfa Romeonak az 53-as főúton

  2023. szeptember 29.
  Egy csecsemőt szállítottak kivizsgálásra a Semmelweis Kórház sürgősségi osztályára annak a balesetnek a helyszínéről, amely pénteken délután történt Kiskunhalas belterületén, az 53-as főút és a Bajza utca kereszteződésében. Egy Alfa Romeo mögött haladó szerb rendszámú teherautó nem tartotta be a követési távolságot és nekiütközött a személyautó hátuljának.
 • Gyümölcsöt adtak, játékot és dísztárgyat kaptak

  Gyümölcsöt adtak, játékot és dísztárgyat kaptak

  2023. szeptember 29.
  Idén is nagy sikere volt a Bóbita Óvoda és Bölcsőde által szervezett Aprók vásárának. A hagyományőrző rendezvényen a kicsik saját kézzel készített portékákat kínáltak, vásárolni pedig egy-egy gyümölcsért cserébe lehetett.
 • (►) A pákozdi csatára emlékeztek Gábor Áron szobránál

  (►) A pákozdi csatára emlékeztek Gábor Áron szobránál

  2023. szeptember 29.
  A Felsővárosi Általános Iskola és a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület szervezésében zajlott pénteken délelőtt az 1848. szeptember 29-ei Pákozd – Sukoró - Pátkai csata megemlékezése Kiskunhalason a Gábor Áron szobornál. Az eseményen részt vettek a Dékáni Árpád Technikum kadétjai valamint a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adtak elő ünnepi műsort.
 • Gázfegyver, bőrönd, pálinka

  Gázfegyver, bőrönd, pálinka

  2023. szeptember 29.
  Szabadlábon védekezhet az a jánoshalmi férfi, aki a napokban bemászott egy udvarba, majd a nyitott házból több százezer forintnyi műszaki cikket, ruhát ellopott. A zsákmány része volt még egy engedéllyel tartott gázfegyver, valamint pálinka is. A tettest elfogták, jelenleg szabadlábon védekezhet.
 • (►) „Koncepcióterv szinten elkészült a logisztikai terminál”

  (►) „Koncepcióterv szinten elkészült a logisztikai terminál”

  2023. szeptember 28.
  Egy projektzáró eseménynek adott otthon ma délelőtt a kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme. A téma a tervezett logisztikai terminál volt. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló együttműködési Program keretein belül valósul meg.
 • Könyv-világ nyílt a Csipke ovinál, bárki hozhat, vihet olvasnivalót (galéria)

  Könyv-világ nyílt a Csipke ovinál, bárki hozhat, vihet olvasnivalót (galéria)

  2023. szeptember 28.
  Mesék és regények várnak olvasóikra. Az óvodások segítségével bekerültek a polcokra a könyvek, így mostantól nyitva áll Halason a Vasút utcai Könyv-világ. A Csipke ovi kerítésénél egy szekrényt alakítottak ki, amelyből szabadon vihetők el az ott található kötetek és bárki hozhat is ide könyvet. A kezdeményezés célja az olvasás népszerűsítése.
 • (►) A felújítás nem befolyásolja a vásárok megtartását (galéria)

  (►) A felújítás nem befolyásolja a vásárok megtartását (galéria)

  2023. szeptember 28.
  Mint arról korábban beszámoltunk, elkezdődött a kiskunhalasi vásártér felújítása. Ennek a napokban már látványosabb része zajlik, ugyanis bontják a fedett rész melletti épületet. A kivitelezés a most vasárnapi, valamint a következő vásárok megtartását sem akadályozza.
 • Lőttek a rendőrök: Majsától Szentendréig menekült az embecsempész

  Lőttek a rendőrök: Majsától Szentendréig menekült az embecsempész

  2023. szeptember 28.
  Több mint 170 kilométeren át menekült egy embercsempész, akinek az Audijában kilenc szír férfi ült. A rendőrök Kiskunmajsánál próbálták először megállítani a száguldó autót, végül Szentendrén sikerült feltartóztatni. Igaz, ehhez az kellett, hogy az egyik egyenruhás használja a szolgálati fegyverét.

Eseménynaptár

2023. október
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31

Kiemelt hírek

 • (►) Új játszótér épül Kiskunhalason

  (►) Új játszótér épül Kiskunhalason

  2023. szeptember 27.
  A Kazal, Gábor Áron és Füzes utcák által körbehatárolt zöldterületen rövidesen látványos munkálatok kezdődnek meg, ugyanis a tervek szerint jövő év elejére itt egy új játszótér épül majd.
 • (►) Befogadó játszótér épült a Sóstó partján (videóval)

  (►) Befogadó játszótér épült a Sóstó partján (videóval)

  2023. szeptember 27.
  Átadták a kiskunhalasi befogadó játszóteret, amely a vízi világba kalauzolja a családokat A Sóstó partján építették meg a kivitelezők a Szerencsejáték Zrt. megbízásából ezt az egyedülálló, a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők számára is használható játszóteret. A Szerencsejáték Zrt. a 2017-ben elindított „A játék összeköt!" program keretében, a Nagykarácsony sorsjegy bevételeiből az eddigi huszonkét játszótér mellett idén további befogadó játszóterek megépítését vállalta a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével. Ezek a közösségi terek a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtik meg a közös játék örömét.
 • Fórumra várják a közös képviselőket

  Fórumra várják a közös képviselőket

  2023. szeptember 27.
  Több mint 1200 társasházi lakás van Kiskunhalason, az ezekkel kapcsolatos ügyeket a közös képviselik intézik. Őket szeretné megszólítani és egy megbeszélésre, fórumra hívni a városháza. 
 • Rossz pénz nem vész el

  Rossz pénz nem vész el

  2023. szeptember 26.
  A Bánfalvy Stúdió művészeinek előadásában láthatta a kiskunhalasi közönség a Funny Money című vígjátékot. A 2023-as őszi színházi évad első estéjén Ray Cooney klasszikusa hatalmas sikert aratott a Városi Filmszínházban.
 • Rekord gyorshajtó Pirtón, jogsi és rendszám nélkül Halason

  Rekord gyorshajtó Pirtón, jogsi és rendszám nélkül Halason

  2023. szeptember 26.
  Volt dolga az elmúlt héten a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedési osztályának. A rendszeres sebességmérések eredményeként csökkent ugyan a gyorshajtók száma, Pirtón viszont sikerült egy 128-cal száguldó autót megöröketeni. Kiskunhalason pedig egy olyan sofőrt tartóztattak fel, aki legközelebb csak 2026-ban vezethetett volna.
 • Burgonya Napok – ez lesz a kilencedik

  Burgonya Napok – ez lesz a kilencedik

  2023. szeptember 26.
  A burgonya ágazat szakemberei tartanak kétnapos rendezvényt Kiskunhalason. Október hatodikán a IX. Kiskunhalasi Burgonya Napok nyitónapjára a Sóstó Csárda rendezvénytermébe várják a szervezők Désirée Bonist Hollandia magyarországi nagykövetét is. A Bács Gazda - Coop Kft. idén is fajtabemutatóval és szakmai előadásokkal készül, hogy átfogó képet kaphassanak az érdeklődők a legújabb vetőburgonyákról, a tápanyag utánpótlásról és az aktuális növényvédelmi tudnivalókról.
 • (►) Vízfelület-karbantartás a Csetényi Élményparkban (galéria)

  (►) Vízfelület-karbantartás a Csetényi Élményparkban (galéria)

  2023. szeptember 26.
  Úszó nádvágó és hínárszedő szerkezet hasítja a napokban a Csetényi Élményparkban található záportározó tó felszínét a parttól és a nádastól határolt vízfelületen. A munkát végző vállalkozó feladatának végeztével egy jól hajózható szabadfelületet ad át, amelyen az élményparkban található csónakokkal könnyebben és biztonságosabban közlekedhetnek a vendégek.
 • Áramlopás a Felsővárosban

  Áramlopás a Felsővárosban

  2023. szeptember 26.
  Áramlopás történt a Felsővárosban - adta hírül közösségi oldalán Kuris István László alpolgármester. A felháborító eset miatt eljárás indult, a szolgáltató szakemberei pedig gondoskodtak olyan műszaki megoldásról, amely kizárja az ingyenes vételezést. Információink szerint egy Kisfaludy utcai ingatlanról van szó, ahonnan nem is olyan régen kimentettek egy kutyát, amelynek a nyakába már belenőtt a lánc.

Népszerű

 • 541,9 millió forintos fejlesztés lesz Sóstón

  541,9 millió forintos fejlesztés lesz Sóstón

  2023. szeptember 12.
  Sikeresen szerepelt Kiskunhalas azon a pályázaton, amelynek eredményeképpen folytatódhat a Sóstónál lévő szabadidőpark fejlesztése- közölte közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester. A közel 542 millió forintnak köszönhetően látványos változásokat lehet majd tapasztalni a területen.
 • Egy nem létező étel

  Egy nem létező étel

  2023. augusztus 24.
  Legtöbbször kreatívnak kell lennünk a konyhában. A hűtőben, spájzban lévő alapanyagokból mindig izgalmas kitalálni, mi is legyen végül az ebéd. E heti ajánlatom alapötlete, gyakorlatilag így született meg.
 • Féltékenységből életveszélyesen megsebesítette ismerősét a jánoshalmi férfi

  Féltékenységből életveszélyesen megsebesítette ismerősét a jánoshalmi férfi

  2023. augusztus 15.
  A féltékenység zöldszemű szörnyetege uralkodott el azon a férfin, aki e miatt ismerősének okozott életveszélyes sérüléseket. A jánoshalmi affér során a sértett azt hitte, hogy a barátjának az élettársa közeledik hozzá, ezért ő a tettek mezejére lépett. Bár ne tette volna, mert a bántalmazásba majdnem belehalt.
 • Ízletes tokány, Katától

  Ízletes tokány, Katától

  2023. augusztus 05.
  Rendszeres olvasónk, Venczel Katalin korábban már több receptet is megosztott a halasmedia.hu követőivel. Ezúttal egy tokányt készített, amihez egy ízletes köret is párosult. Jöjjenek a részletek!