Friss hírek

 • Hetvenkét gólos mérkőzésen nyertek a fiúk (galéria)

  Hetvenkét gólos mérkőzésen nyertek a fiúk (galéria)

  2024. február 27.
  Több évtizede rangadónak számít kézilabdában is egy Kiskunhalas - Soltvadkert mérkőzés, attól függetlenül, hogy hanyadikak a tabellán a csapatok. A két gárda meccse 72 gólt hozott, a mezőny legeredményesebb játékosa a 11 találatig jutó kiskunhalasi Rencsár Levente volt. 
 • (►) Kökény Attila fergeteges hangulatot teremtett a Bibó-gimnáziumban

  (►) Kökény Attila fergeteges hangulatot teremtett a Bibó-gimnáziumban

  2024. február 26.
  Kökény Attila ismert slágerei csendültek fel az elmúlt hétvégén a Bibó István Gimnázium hagyományos szülők-nevelők bálján. A Megasztár ötödik szériájának versenyzője saját dalait és kedvenc feldolgozásait hozta magával, a halasi közönség legnagyobb örömére.
 • Ideiglenesen lezárnak két vasúti átjárót

  Ideiglenesen lezárnak két vasúti átjárót

  2024. február 26.
  Két vasúti átjárót zárnak le ideiglenesen az elkövetkező napokban. A Budapest-Kelebia vasútvonal felújítása kapcsán van szükség a forgalom korlátozására - derült ki a városháza közleményéből.
 • Anyakönyvi hírek (2024.02.26.)

  Anyakönyvi hírek (2024.02.26.)

  2024. február 26.
  A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
 • Lokálpatrióták főhajtása az áldozatok emléke előtt

  Lokálpatrióták főhajtása az áldozatok emléke előtt

  2024. február 26.
  A szemerkélő eső ellenére csendes, rövid megemlékezést tartottak február 25-én a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából Kiskunhalason a '56-os kettős kopjafánál a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Beszéd és vers mellett az emlékezésvirágjait is elhelyezték a résztvevők – tájékozatta szerkesztőségünket Végső István az egyesület elnöke.
 • A Halas Televízió 2024-es évfolyam 9. heti műsorterve

  A Halas Televízió 2024-es évfolyam 9. heti műsorterve

  2024. február 26.
  A Halas Televízió műsorfolyamában saját gyártású és más helyi televíziók által készített műsorokat találhatnak nézőink. Hétköznap esténként hétfőn, szerdán és pénteken friss hírekkel várjuk Önöket hírnaplónkban, amit Mozaik rovatunk követ közéleti mozgóképes beszámolókkal. Csütörtökönként Kultúrkép magazinunk jelentkezik. Kedden a Vármegyénkben rovatunk látható. Szerdán jelentkezik, a Beszéljünk róla közéleti műsorunk. Diagnózis egészségügyi információkat foglal össze, a Kvantum természettudományos tartalmakat oszt meg nézőinkkel. Visszatekintő rovataink, a 10 éve történt és a Koktél újrakeverve című műsoraink archív adásokat elevenítenek fel. Televíziónk a műsorváltoztatás jogát fenntartja.
 • Az UKSC nyerte a Kiskőrös elleni rangadót (galéria)

  Az UKSC nyerte a Kiskőrös elleni rangadót (galéria)

  2024. február 26.
  Gólokban gazdag mérkőzést játszott egymással a Kiskunhalasi USC és a Kiskőrös a megyei I. osztályú női kézilabda-bajnokságban. Nagy Gábor csapata már az első percekben jelezte, hogy semmit sem bíz a véletlenre. A szünetben már 13 gólos volt a halasiak előnye, amelyből 11 gól a lefújásra is megmaradt.

Eseménynaptár

2024. február
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
    1
2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29

Kiemelt hírek

 • Olimpiai bajnok vendége lesz Kiskunhalasnak

  Olimpiai bajnok vendége lesz Kiskunhalasnak

  2024. február 25.
  Märcz Tamás egyike azoknak a kiváló vízilabdázóknak, akik az úgynevezett Kemény-korszak sikercsapatában játszottak. Olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, négyszeres magyar, kétszeres olasz bajnok játékosként, edzőként pedig Európa-bajnoki címig és olimpiai bronzéremig vezette a nemzeti csapatot. Február 28-án Kiskunhalas vendége lesz Märcz Tamás, részt vesz a Sportgálán, majd egy közönségtalálkozón a moziban.
 • (►) Rangos birkózóverseny Halason, hazai érmekkel (galéria)

  (►) Rangos birkózóverseny Halason, hazai érmekkel (galéria)

  2024. február 25.
  Két versenyszőnyegen, 135 fiatal birkózó mérette meg magát szombaton, Kiskunhalason, a Kertvárosi Általános Iskola sporttcsarnokában. A Kelet-Magyaroszági területi bajnokság mellett gyermekeknek rendezett gálát a Kiskunhalasi Birkózó Klub. A halasiak ezúttal is kiváló házigazdáknak bizonyultak, ráadásul még érmekkel szereztek külön örömöt a lelkes szurkolóiknak.
 • Hétfőn véleményezheti a Rendezési tervet

  Hétfőn véleményezheti a Rendezési tervet

  2024. február 25.
  Február 26-án, hétfőn lakossági fórumot tartanak a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal (Kiskunhalas, Hősök tere 1.) Városfejlesztési, Üzemeltetési és Főépítészi Osztály I. emeleti tárgyaló termében. A fórum témája a Rendezési tervvel kapcsolatos információk ismertetése. A fórumon ismertetésre kerül a módosítás tervezetének tartalma, a lényeges változások, és lehetőséget biztosítanak az észrevételek és javaslatok elmondására. Közösségi érdekre vagy a jogos magánérdekre vonatkozóan adhatnak a résztvevők véleményt, és módosító javaslatot tehetnek.
 • Értékdíjátadással emlékeztek az Öreg Szuhay alkotójára (galéria)

  Értékdíjátadással emlékeztek az Öreg Szuhay alkotójára (galéria)

  2024. február 24.
  Családias légkörben történt emlékezés az Öreg Szuhay alkotójára, Zalai Szalay László íróra, újságíróra a Martonosi Pál Városi Könyvtár különtermében szombat délelőtt. Az eseményt a Pásztortűz Egyesület és a Gózon István Irodalmi kör tagjai szervezték. A rendezvényen Fülöp Róbert polgármester a helyértékek közé került alkotó unokájának, Szalay Péternek átadta az arról szóló oklevelet (címképen). Az eseményen verseltek, filmet néztek és beszélgettek az íróról és alkotói koráról a jelenlévők.
 • Dallista 100 Folk Celsius-szal

  Dallista 100 Folk Celsius-szal

  2024. február 24.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett as 100 Folk Celsius: Boldog születésnapot című dala is szerepel. A február 25-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • (►) „Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van”

  (►) „Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van”

  2024. február 23.
  A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek pénteken délután, Kiskunhalason. A két helyszínen zajló eseményen koszorúzás és egy emlékezőműsor keretében elevenítették fel az egykori szörnyűségeket a jelenlévők.
 • Frontális ütközés Kiskunhalas és Kiskunmajsa között, két sérültje van a balesetnek

  Frontális ütközés Kiskunhalas és Kiskunmajsa között, két sérültje van a balesetnek

  2024. február 23.
  Több mentőautót is riasztottak ahhoz a balesethez, amely pénteken reggel történt Kiskunhalas és Kiskunmajsa között. Egy Opel és egy Ford frontálisan ütközött, elsődleges adatok szerint teljes útzár van a helyszínen. A műszaki mentésben a kiskunmajsai tűzoltók vettek részt.
 • (►) Újabb kiadványok bemutatója a Thorma Múzeumban (galéria)

  (►) Újabb kiadványok bemutatója a Thorma Múzeumban (galéria)

  2024. február 22.
  Két kötet bemutatása történt az érdeklődő vendégek előtt a Thorma János Múzeumban február 22-én délután. A kiadványok szerzőit kérte meg a Halasi Múzeum Alapítvány, hogy ismertessék a szépszámú közönséggel létrejöttük célját és megvalósításuk részleteit. Az író-olvasó est során Wacławczyk Dariusz (címképen): „Halas a Hatalmas” című könyvét és  Szakál Aurél, valamint Szücs György: Mozaikok a nagybányai festészet történetéhez című kötetét mutatták be a szerzők.

Népszerű

 • Ezzel várjuk a tavaszt

  Ezzel várjuk a tavaszt

  2024. február 22.
  Finom zöldségek és ízletes hús keveréke, rizzsel összeforgatva. Szeretettel ajánlom olvasóinknak ezen a héten ezt a klasszikus egytálételt.
 • Hal és tészta kerül a tányérra

  Hal és tészta kerül a tányérra

  2024. január 29.
  Mindig örülök annak, ha olvasóinktól kapok egy-egy remek receptet. Az e heti ajánlat Rajki Anitától érkezett, aki egy gyorsan elkészíthető halas, zöldséges fogást választott.