Friss hírek

 • Ökumenikus imahét lesz Halason

  Ökumenikus imahét lesz Halason

  2022. jan 16.
  Idén is lesz ökumenikus imahét a Krisztus hívők egységéért. Több helyi felekezet is részt vesz a programokban. Január 16-án, 20-án és 21-én a református templomba, 17-től 19-ig a baptista templomba, 22-én és 23-án pedig az Alsóvárosi katolikus templomba várják az érdeklődőket.
 • Túl a tizenötezredik oltáson

  Túl a tizenötezredik oltáson

  2022. jan 16.
  Különleges tortával köszöntötte a kórház vezetés Dr. Kósa Éva doktornőt. A koronavírus elleni vakcinázás során eddig 15000 embernek adta be a védőoltást. Munkatársaival közösen folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél többen kapják meg időben a megfelelő védettséget a veszélyes kór ellen.
 • Taxisok(k): vandálok borították fel a telefonállomást

  Taxisok(k): vandálok borították fel a telefonállomást

  2022. jan 16.
  Felháborító és érthetetlen. A Szabad halasi fotók és történetek csoportban hozta nyilvánosságra Molnár Andor, hogy ismeretlenek felboították a helyi taxisok ikonikus telefonállomását. A lokálpatrióta városlakót Csőke Zoltán taxis értesítette a nem mindennapi esetről. Szerencsére azóta a telefon újra üzemképes.
 • Szilády ezüstérem a Buborékban (galéria)

  Szilády ezüstérem a Buborékban (galéria)

  2022. jan 16.
  Miközben a középiskolás csapatok a Dékáni-sportcsarnokban küzdöttek a Szilády Kupán, addig a Buborékban a hölgyek játszottak. Ők a Szilády Női Kupát szerették volna hazavinni. Ez szombaton a LUA Baja csapatának sikerült, a hazaiak sem vallottak szégyent. Két csapattal szerepeltek a rangos megméretésen és a Szilády sárga ezüstérmet nyert.
 • Jogosítvány nélkül vezetett, de lebukott

  Jogosítvány nélkül vezetett, de lebukott

  2022. jan 16.
  Idén októberig nem vezethetett volna az a helybéli férfi, akit a kiskunhalasi rendőrök igazoltattak január első napjaiban. Egészen biztos, hogy ez a határidőt a bírósági tárgyaláson jelentősen meghosszabbítják majd. 
 • (►) A jég hátán is zenél

  (►) A jég hátán is zenél

  2022. jan 15.
  Aki igazán talpraesett, arra azt szokták mondani, hogy a jég hátán is megél. Na, ez Zádory Édua hegedűművész esetében abszolút igaznak bizonyul. A Kiskunhalasról indult, tűzről pattant menyecske ezúttal Patagóniában muzsikált. Rendhagyó helyszínt választottak a különleges koncert helyszínéül: a Perito Morino gleccsert. Ő a jég hátán is zenél…
 • A hite erőt ad

  A hite erőt ad

  2022. jan 15.
  Rádi Jánosné ezen a héten töltötte be a 90. életévét. Ebből az alkalomból ünnepi eseménnyel köszöntötte őt családja a Tiszti Klubban, ahol együtt fogyasztották el az ebédet. A rendezvényen Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is részt vett, és virágcsokrot nyújtott át neki emléklap kíséretében.
 • Drámai döntő után a Bibó István Gimnázium nyerte a Szilády Kupát (galériákkal)

  Drámai döntő után a Bibó István Gimnázium nyerte a Szilády Kupát (galériákkal)

  2022. jan 15.
  Egy szenzációs döntővel, drámai pillanatokkal ért véget a XIV. Szilády Kupa Középiskolás Labdarúgótorna. A halasi foci erejét mutatja, hogy a legjobb négy között csak helyi középiskola szerepelt. Ki gondolta volna, hogy a Tekó magabiztos játékkal 4-1-re veri a címvédő Sziládyt az elődöntőben, hogy aztán a fináléban a lefújás előtti percekig vezessen a toronymagas esélyes ellen. A csattanó a végére maradt, az óriásit harcoló bibósok meg tudták fordítani az eredményt a hősiesen védekező Tekó ellen. A Bibó István Gimnázium 23 gólt rúgva és kettőt kapva nyerte a kupát,  házigazda a harmadik helyen végzett.

Eseménynaptár

2022. január
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
      1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31

Kiemelt hírek

 • Üzbég embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál

  Üzbég embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál

  2022. jan 15.
  Az éjszaka állítottak meg két, egymás után haladó autót a halasi rendőrök Balotaszállás térségében. A járműveket két üzbég férfi vezette, utasaik pedig afgán és szír migránsok voltak. Az akkor és ott ért véget. 
 • Vasárnapi dallista

  Vasárnapi dallista

  2022. jan 15.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A január 16-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Látványos sminkek, extrém frizurák

  Látványos sminkek, extrém frizurák

  2022. jan 14.
  A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma ebben az évben is megrendezte az Online Szépész Kupát. Az ország egész területéről érkeztek nevezések a versenyre. A döntőt pénteken tartották az online térben.
 • Fagyos éjszakák - vörös kód a szociális intézményeknél

  Fagyos éjszakák - vörös kód a szociális intézményeknél

  2022. jan 14.
  Noha napközben enyhül a korábbi napok hideg időjárása, éjszakánként továbbra is kemény fagyokra lehet számítani. E miatt az emberi erőforrások minisztere az Észak- és a Dél-Alföldön elrendelte az úgynevezett vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.
 • Halasi győzelmekkel indult az idei Szilády Kupa (galéria)

  Halasi győzelmekkel indult az idei Szilády Kupa (galéria)

  2022. jan 14.

  Nyolc mérkőzéssel indult a XIV. Szilády Kupa Középiskolás Labdarúgótorna. Az idei megméretés forgatókönyvét javarészt a járványhelyzet írta, a korábban tízcsapatos sorozatra idén nyolc iskola nevezett. Kiskunhalast a házigazda Szilády, a Bibó, a Tekó, a Dékáni és a Vári képviseli, Kecskemétről a Piarista Gimnázium és a Református Gimnázium vállalta a megméretést, Kiskőrösről a Wattay érkezett. A szervező iskola szurkolótábora mellett kitettek magukért a bibósok és a tekósok is, így a hangulatra nem lehetett panasz. A napot legjobban a halasiak közül Bibó-gimnázium zárta két győzelemmel, a Szilády neve mellett pedig egy győzelem és egy döntetlen szerepel.
 • Anyakönyvi hírek (2022.01.14.)

  Anyakönyvi hírek (2022.01.14.)

  2022. jan 14.
  A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
 • (►) Emelkedő ingatlanárak

  (►) Emelkedő ingatlanárak

  2022. jan 13.
  Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik most keresnek telket, vagy lakást, házat szeretnének vásárolni. Az elmúlt egy évben 15-20 %-os áremelés történt térségünkben. Amiért eddig 18 milliót kellett fizetni, most bőven húszmillió forint feletti összeget kérnek érte az eladók.
 • Változás: védettségi helyett oltási igazolvány és rövidebb karantén

  Változás: védettségi helyett oltási igazolvány és rövidebb karantén

  2022. jan 13.
  Oltási igazolvánnyá alakul át február 15-étől a védettségi igazolvány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón. Az is elhangzott, hogy lerövidül majd a karanténkötelezettség ideje. A kormány ugyanakkor azt javasolja, hogy mindenki oltassa be magát a koronavírus ellen.

Népszerű

 • Isten hozott, Aisa! - köszöntötték az újévi babát

  Isten hozott, Aisa! - köszöntötték az újévi babát

  2022. jan 12.
  Ahogyan arról beszámoltunk weblapunkon, nem kellett sokat várni a 2022-es esztendő első halasi babájára, hiszen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórházában január 1-jén, 15 óra 57 perckor megszületett Fülöp Aisa. A kisbabát és édesanyját, Edinát, a kórház vezetősége virágcsokorral és egy ajándékcsomaggal köszöntötte, hazaindulásuk előtt.
 • Ünnepváró programok Halason

  Ünnepváró programok Halason

  2021. dec 05.
  Gyertyagyújtás, Mikulás nap, ünnepi koncertek – megkezdődtek az adventi programok Halason is.