Friss hírek

 • Látványos a fényfa, de ne menjenek a belsejébe!

  Látványos a fényfa, de ne menjenek a belsejébe!

  2022. november 29.
  Az adventi időszakban Kiskunhalas főterének fő látványossága évek óta a filmszínház előtt felállított fényfa. Kedvelt foglalatosság a térre látogatók esetében fényképek készítése a fényfa előterében és a gyermekek körében is népszerű a világító látványosság. A fényfa azonban árammal működik. Kérjük, éppen ezért vigyázzanak a fényfa megközelítésével a baleset és a rongálás elkerülése érdekében!
 • A Halas TV 48. heti műsorterve

  A Halas TV 48. heti műsorterve

  2022. november 28.
  A Halas Televízió műsorfolyamában saját gyártású és más helyi televíziók által készített műsorokat találhatnak nézőink. Hétköznap esténként friss hírekkel várjuk Önöket közéleti híradóinkban, amit Mozaik rovatunk követ nyolc percben vágatlan közéleti mozgóképes beszámolókkal. Csütörtökönként Kultúrkép magazinunk jelentkezik. Visszatekintő rovataink, a 10 éve történt és a Koktél újrakeverve című műsoraink archív adásokat elevenítenek fel. A 48. heti TV műsort részletesen az alábbiakban olvashatják! Televíziónk a műsorváltoztatást jogát fenntartja.
 • Anyakönyvi hírek (2022.11.28.)

  Anyakönyvi hírek (2022.11.28.)

  2022. november 28.
  A legfrissebb anyakönyvi információkat most is a Halasmédián találhatják meg az érdeklődők.
 • Nyarat idéző vacsora

  Nyarat idéző vacsora

  2022. november 28.
  Azt gondolom, épp itt az ideje felbontani a nyáron eltett lecsók közül az első üveget. Ha ez megvan, akkor csak egy kis pulykamell vagy pulykacomb kell hozzá és már kész is az ízletes ebéd vagy vacsora.
 • Díjugrató érmek Kaposvárról, Budapestről

  Díjugrató érmek Kaposvárról, Budapestről

  2022. november 28.
  Két versenyhelyszínen is érdekeltek voltak kiskunhalai lovasok a díjugrató sportban november utolsó hétvégéjén. Budapesten a Nemzeti Lovardában, Kaposváron a Pannon Lovasakadémián rendezett fedettpályás díjugrató országos versenyeken szálltak nyeregbe lovasaink. Mindkét helyszínről értékes érmes helyezéseket hoztak haza. (címképen Fazekas István Casus Beliivel egy korábbi felvételen)
 • MiNŐSÉG Somával

  MiNŐSÉG Somával

  2022. november 27.
  Szerinte a nőknek ilyen személyiségrepertoárja, mint most van, nem volt. Aki most materialista, annak nagyon nehéz, mert lejárt a kora. Szinteket lehet lépni. Erre sokan ki vannak éhezve. A szakrális új nő címmel tartott előadást Kiskunhalason, a Tiszti Klubban Soma Mamagésa a Borostyán Waldorf Általános Iskola szervezésében.
 • Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja

  Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja

  2022. november 27.
  Megkezdődött advent. Kiskunhalason, szép hagyományként az ünnepvárás vasárnapjain a helyi felekezetek közreműködésével lobban fel a gyertyák lángja a főtéri zenepavilonnál kiépített hatalmas adventi koszorún. Az első adventi gyertyagyújtásnál a katolikus közösség közreműködött. Az eseményre a hideg időjárás ellenére is sokan ellátogattak.
 • Játsszunk most együtt: a szív diadala volt...(galéria)

  Játsszunk most együtt: a szív diadala volt...(galéria)

  2022. november 27.
  Emlékezetes délelőttöt töltött el minden résztvevő a 18. születésnapját ünneplő Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület szervezésében lezajlott programon. Azt hiszem, Molnárné Gép Anikó és csapata ilyen élményekért, az ölelésekért, a mosolyokért álmodta meg 2004-ben ezt a civil szervezetet. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában lezajlott játékos sportverseny és focitorna a szív diadala volt. 

Eseménynaptár

2022. november
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30

Kiemelt hírek

 • Stúdió 2000 TSE: bajnoki siker Békéscsabáról

  Stúdió 2000 TSE: bajnoki siker Békéscsabáról

  2022. november 27.
  Nem telik el hétvége táncversenyek nélkül és nincs olyan hétvége, hogy e táncversenyeken ne érnének el szép sikereket a Stúdió 2000 TSE párosai, vegyes párosai. Advent első hétvégéjén, külföldön, Romániában jártak a stúdiósok, idehaza pedig az év utolsó országos bajnokságán, Békéscsabán táncoltak. A Viharsarokból bajnoki arany és ezüst is jutott a halasi egyesületnek –tudta meg szerkesztőségünk Juhász Ágnestől, a klub művészeti vezetőjétől. (címképen, az első helyen Kabdebó András és Stoye Vivien)
 • Novemberi aprók tánca

  Novemberi aprók tánca

  2022. november 27.
  A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezte meg a novemberi aprók tánca rendezvényt a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtárban a hónap utolsó szombatján. Az esemény jó hangulatú néptánccal, énekkel és népi játékokkal telt.
 • Készüljenek rá - áramszünet lesz

  Készüljenek rá - áramszünet lesz

  2022. november 27.
  Az MVM Démász Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint november 28-án, Kiskunhalason, az Esze Tamás lakótelep 2/E felhasználási helyet ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat végeznek.
 • (►) A Tekó Airlines, szirénének, börtönrock és a latin életérzés a szalagavatón (galéria)

  (►) A Tekó Airlines, szirénének, börtönrock és a latin életérzés a szalagavatón (galéria)

  2022. november 27.
  Több mint két és fél órán át hömpölygött a műsorfolyam a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum szalagavató bálján. A Dékáni-sportcsarnok teljesen megtelt, aki jelenlévő szülők, hozzátartozók, barátok, vendégek élményekkel gazdagodhattak. A szalagtűzés felemelő pillanatai után repült a Tekó Airlines, a csinos rendőrnők hiába próbálkoztak, a fenegyerekek mégis megszöktek. A latin életérzés is helyet kapott a műsorban, miközben a kalózok hallgatták a szirén énekét. 
 • Zsebő Marci: ez fantasztikus versenyzés volt a világdöntőben!

  Zsebő Marci: ez fantasztikus versenyzés volt a világdöntőben!

  2022. november 27.
  Zsebő Marcell ismét szenzációs eredményt ért el Portugáliában zajló Rotax Világdöntőben. A Szilády Áron Református Gimnázium diákja egész héten óriási küzdött azért, hogy legyen a fináléban. Ez sikerült is neki, a 72 (!) indulóból a 15. helyet szerezte meg.
 • Népszerű művészek vendégjátékai Halason

  Népszerű művészek vendégjátékai Halason

  2022. november 26.
  Újabb három előadás lesz repertoáron. Tökéletes szerelem, Miért nem marad reggelire?, A szív hídjai című előadások várják 2023 első félévében a színházlátogató kiskunhalasi közönséget. A moziban olyan népszerű művészek játékát élvezhetik az érdeklődők, mint Buch Tibor, Kautzky Armand, Udvaros Dorottya és László Zsolt. A bérletárusítás rövidesen indul. Az ünnepek közeledtével tartalmas időtöltést, minőségi kikapcsolódást biztosító karácsonyi ajándék is lehet.
 • Több millió forinttal károsította meg ismerőseit a 69 éves csaló

  Több millió forinttal károsította meg ismerőseit a 69 éves csaló

  2022. november 26.
  Egy feljelentés nyomán derült fény arra a csalás-sorozatra, amelynek elkövetője egy 69 éves kiskunhalasi férfi. A nyugdíjas ismerőseitől lovakkal kapcsolatos ügyletekre kért kölcsön több millió forintot, amelyet nem adott meg, pedig azt ígérte, euróban fizet.
 • Tiltott szerelem ...

  Tiltott szerelem ...

  2022. november 26.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Császár Előd és Szalontai Szilvia: Tiltott szerelem című dala is szerepel. A november 27-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.

Népszerű

 • Ők nyertek jegyet a Maksa-Aradi-Varga trió halasi előadására

  Ők nyertek jegyet a Maksa-Aradi-Varga trió halasi előadására

  2022. október 06.
  Mint arról beszámoltunk korábban, adománygyűjtő humorestet rendeznek szombaton városunkban, a Benjámin Szociális Intézmény javára. Az est során három népszerű humorista, Maksa Zoltán, Aradi Tibor és Varga Ferenc József szórja majd a poénokat. Honlapunkon a hét elején nyereményjátékot indítottunk, melynek most kihirdetjük a győzteseit.