Rizs helyett bulgur
Receptek

Rizs helyett bulgur

A bácskai rizses hús egy igazi klasszikus, ami talán a kelleténél ritkábban fordul elő a magyar családok étkezőasztalán. Én most rizs helyett egy könnyedebb, egészségesebb alapanyaggal készítettem el ezt a tartalmas egytálételt.
Koviubi
Receptek

Koviubi

Ezekben a forró napokban jól esik az ételek mellé egy hűs, savanykás kiegészítő, ami ráadásul még egészséges is. Ez a magyarok egyik kedvenc nyári csemegéje, a kovászos uborka, amit én az alábbi módon szoktam elkészíteni, családom legnagyobb örömére.
Kanalazzunk egy kis vitamint!
Receptek

Kanalazzunk egy kis vitamint!

Érkeznek szép sorban a zsenge  zöldségek a piacra, amikből ízletes levest tudunk készíteni. Viszont az a jó e heti ajánlatomban, hogy akár egy csomag fagyaszott zöldségkeverékből is könnyedén meg tudjuk valósítani.
Csodás nedű
Receptek

Csodás nedű

Ahogy melegszik az idő, egyre több folyadékot kell bevinnünk szervezetünkbe. Mivel a bodzának éppen most van szezonja, nem is lehet kérdéses, miből készítünk szörpöt a héten.
Minden cseppje aranyat ér
Receptek

Minden cseppje aranyat ér

A májgombócleves sokak kedvence, én most a megszokottól kicsit eltérően, egy kis zabpehely felhasználásával készítettem el.
Az óceánból a tányérunkra
Receptek

Az óceánból a tányérunkra

Egy könnyed saláta mindig jól jön. Reggelire, ebédre, vacsorára, vagy a főétkezések közötti gyors fogásnak is elkészíthető pillanatok alatt.
KK, avagy a kolbászos karaj
Receptek

KK, avagy a kolbászos karaj

Tavasszal is nyugodtan előkerülhetnek a családi archívumból a tartalmasabb, kissé koleszterindúsabb ételek. Ezen a héten olyan húsételt készítettem, amely garantáltan a férfiak kedvence lesz minden családnál.
Hús is, zöldség is
Receptek

Hús is, zöldség is

Véleményem szerint meg kell találni egy ételben az ideális hús-zöldség arányt. Mostani ajánlatomra ez tökéletesen igaz.
Egyszerű és nagyszerű
Receptek

Egyszerű és nagyszerű

Rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthető, nem igényel túl nagy konyhai tapasztalatot. Klasszikus, magyaros ízek és egy kis extra újdonság jellemzi.