Egy remek csemege: meggy
Receptek

Egy remek csemege: meggy

Jön egy telefonhívás, hogy rövid időn belül vendégek érkeznek hozzánk? Kevés időnk van, de a gyerekek mégis édességet szeretnének enni? Kedves Háziasszonyok, semmi pánik, itt a gyors megoldás. Egy könnyen elkészíthető finomságot sütünk ezen a héten, mely lehet akár kiváló vendégváró édesség is, de a családtagok is előszeretettel fogják nyújtani kistányérjaikat egy-egy újabb szeletért.
Egy tálnyi nyári felfrissülés
Receptek

Egy tálnyi nyári felfrissülés

Mivel június öt hétből áll, úgy döntöttem, hogy a megszokott, négyrészes menüsort kibővítem egy új kategóriával, a salátával. Nyár lévén nem lesz nehéz dolgunk, a hozzávalókat könnyedén beszerezhetjük a piacon vagy az áruházak zöldségosztályáról. Az újburgonyából készített finomságot egyenesen a hűtőből tehetjük családunk elé az étkezőasztalra, így a kánikulában igazi felfrissülést nyújthat fogyasztása. A saláta önmagában is megfelel egy nyári vacsorára, de sült- vagy grillezett húsokhoz köretként is kiváló lehet.
Afrikai köret halasi tányérokon
Receptek

Afrikai köret halasi tányérokon

Egyre többen vannak, akik a modern étkezési szokásokat követve vegetáriánus ételeket készítenek családjuknak. Az előző heti tartalmas, húsos étel mellé/helyett ajánljuk most ezt a könnyed, ám laktató gombaragut, melyet kuszkusszal fogunk tálalni. Ha eddig még nem készítettek ilyet, bátran ajánlom, érdemes kipróbálni, napjainkban szinte minden bio-boltban megvásárolható. Ez a durum búzából készült durva dara szerves részét képezi a legtöbb afrikai ételnek. Elkészítése gyors és egyszerű: mindössze annyi vizet forralok fel, ami ellepi, szórok bele sót, egy kevés olajat vagy vajat teszek bele, és ráöntöm a kuszkuszra. Nem  kell főzni, csak lefedem és kb. 3-5  perc alatt kész.
Bajuszmelengető egytálétel
Receptek

Bajuszmelengető egytálétel

Egy héttel ezelőtt elkészítettük a spárgakrémlevest, mely nekünk, háziasszonyoknak tartalmas és finom „ebédindítónak” számít, ám elképzelhető, hogy az asztalnál ülő férfiak lapostányérjukat forgatva, türelmetlenül várnak egy „drasztikus” főfogásra. Uraim, jó hírrel szolgálhatok, chilis babbal folytatjuk a menüsort. Biztosan sok Olvasónk készítette már el ezt az ételt, ám cikkünk végigolvasása után többé egy konyhatündérnek sem lesz szüksége üveges szószokra vagy zacskós porokra, hisz most is csupa természetes hozzávalóból főzünk.
Folyékony vitaminbomba
Receptek

Folyékony vitaminbomba

Kedves Háziasszonyok! Az öthetes júniusban leves, főétel, vegetáriánus étel, saláta és egy édesség vár arra, hogy Önök a család étkezőasztalára helyezzék őket. Bár az időjárás nem ezt mutatja, hamarosan vége a tavasznak és közeleg a nyár, így most egy szezonális zöldségből, a spárgából készítünk krémlevest. A spárgaleves nevének hallatán még véletlen se gondoljunk az Indul a bakterházból ismert Bendegúz féle löttyre, hiszen madzag helyett igazi, ropogós, friss zöldséget használunk az ételhez.
Álom édes kivitelben
Receptek

Álom édes kivitelben

Egy könnyed, zöldséges előétel és egy ínycsiklandó halétel után mivel is kedveskedhetnénk jobban családunknak egy finom édességnél? A vasárnapi ebéd méltó zárása lehet egy túrós-gyümölcsös sütemény, melynek elkészítése senkinek nem okozhat gondot.
HAL-latlan vacsorafinomság
Receptek

HAL-latlan vacsorafinomság

Előző héten indítottuk útjára gasztronómiai rovatunkat, melyben egy lelkes, kiskunhalasi háziasszony szemszögéből mutatunk be Olvasóinknak ízletes, néha különleges, ám mindenképpen egyszerűen elkészíthető ételeket. Célunk, hogy Önök egy hónap alatt mindig egy teljes menüsort állíthassanak össze cikkeink segítségével. Ezen a héten halból készítünk ízletes főételt, melyet bátran tálalhatunk egy vasárnapi ebéd során családtagjainknak, de (személyes tapasztalatok szerint) a vacsoravendégek is előszeretettel fogyasztják.
Könnyű tavaszi vendégnyűgöző
Receptek

Könnyű tavaszi vendégnyűgöző

Új, gasztronómiai rovatunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy a rohanó hétköznapok elfoglalt családanyái miképpen tudnak gyorsan elkészíthető, ám tartalmas és finom ételeket az asztalra tenni. Sokan időhiányra hivatkozva talán bele sem mernek kezdeni egy-egy étel elkészítésébe, pedig az otthon megfőzött finomságokkal könnyen elismerést szerezhetnének családjuk és ismerőseik körében. Fontos kiemelni, hogy recepteket nem egy profi séf, hanem egy lelkes, kiskunhalasi háziasszony szemszögéből mutatjuk be. Rovatunk segítségével egy hónap alatt egy teljes menüsort állíthatnak össze Olvasóink. Mivel itt a tavasz, elsőként egy finom és egészséges, zöldségeses előételt ajánlunk.