Töltike...darával is töltik-e?
Receptek

Töltike...darával is töltik-e?

Amilyen pici, olyan finom. Így is jellemezhetném a héten elkészítendő ételt, mely ugyan töltött káposzta névre „hallgat”, de még véletlen sem keverhető össze azzal a hagyományos étellel, amit Kiskunhalason olyan előszeretettel készítenek. Ezeket az apró káposztafalatkákat elsősorban Szabolcs-megyében helyezik az étkezőasztalra a háziasszonyok. Van olyan ház, ahol a vasárnapi reggelik elképzelhetetlenek e finomság nélkül.
Halasi Finom Falatok
Receptek

Halasi Finom Falatok

A TV Paprika kiskunhalasi forgatásán készítette el Sós Dezső mesterszakács a Halasi Finom Falatokat. Ennek a receptje a tovább gomb mögött tekinthető meg.
Folyékony, de krémes…
Receptek

Folyékony, de krémes…

Bízom benne, hogy a nyári időszakban sikerült elkészíteni az elmúlt hetekben ajánlott ételeket! Augusztusban négy finomságot ajánlok a kedves Olvasók figyelmébe, melyek közül az első egy krémleves lesz. Rövid idő alatt megfőzheti bárki, s az ízletes „betétekkel” talán még azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig nem túlságosan rajongtak a növényekből készült ételekért.
Nyári piknikkosár
Receptek

Nyári piknikkosár

Nagy öröm a mai rohanó világban, ha egy teljes napot, hétvégét együtt tudunk tölteni családtagjainkkal. Ha úgy döntünk, hogy a közös program részeként strandra vagy kirándulni megyünk, felmerülhet a kérdés, milyen csemegével csökkentjük majd éhségünket, messze a konyhánktól. Semmi gond, pillanatok alatt összeállíthatunk egy tartalmas piknikkosarat, amit magunkkal vihetünk bárhová. Ezúttal a jól ismert vagdalt egy különleges változata, némi gyümölcs és néhány pikáns kis tésztafalatka kerül majd a repertoárba.
Egy remek csemege: meggy
Receptek

Egy remek csemege: meggy

Jön egy telefonhívás, hogy rövid időn belül vendégek érkeznek hozzánk? Kevés időnk van, de a gyerekek mégis édességet szeretnének enni? Kedves Háziasszonyok, semmi pánik, itt a gyors megoldás. Egy könnyen elkészíthető finomságot sütünk ezen a héten, mely lehet akár kiváló vendégváró édesség is, de a családtagok is előszeretettel fogják nyújtani kistányérjaikat egy-egy újabb szeletért.
Egy tálnyi nyári felfrissülés
Receptek

Egy tálnyi nyári felfrissülés

Mivel június öt hétből áll, úgy döntöttem, hogy a megszokott, négyrészes menüsort kibővítem egy új kategóriával, a salátával. Nyár lévén nem lesz nehéz dolgunk, a hozzávalókat könnyedén beszerezhetjük a piacon vagy az áruházak zöldségosztályáról. Az újburgonyából készített finomságot egyenesen a hűtőből tehetjük családunk elé az étkezőasztalra, így a kánikulában igazi felfrissülést nyújthat fogyasztása. A saláta önmagában is megfelel egy nyári vacsorára, de sült- vagy grillezett húsokhoz köretként is kiváló lehet.
Afrikai köret halasi tányérokon
Receptek

Afrikai köret halasi tányérokon

Egyre többen vannak, akik a modern étkezési szokásokat követve vegetáriánus ételeket készítenek családjuknak. Az előző heti tartalmas, húsos étel mellé/helyett ajánljuk most ezt a könnyed, ám laktató gombaragut, melyet kuszkusszal fogunk tálalni. Ha eddig még nem készítettek ilyet, bátran ajánlom, érdemes kipróbálni, napjainkban szinte minden bio-boltban megvásárolható. Ez a durum búzából készült durva dara szerves részét képezi a legtöbb afrikai ételnek. Elkészítése gyors és egyszerű: mindössze annyi vizet forralok fel, ami ellepi, szórok bele sót, egy kevés olajat vagy vajat teszek bele, és ráöntöm a kuszkuszra. Nem  kell főzni, csak lefedem és kb. 3-5  perc alatt kész.
Bajuszmelengető egytálétel
Receptek

Bajuszmelengető egytálétel

Egy héttel ezelőtt elkészítettük a spárgakrémlevest, mely nekünk, háziasszonyoknak tartalmas és finom „ebédindítónak” számít, ám elképzelhető, hogy az asztalnál ülő férfiak lapostányérjukat forgatva, türelmetlenül várnak egy „drasztikus” főfogásra. Uraim, jó hírrel szolgálhatok, chilis babbal folytatjuk a menüsort. Biztosan sok Olvasónk készítette már el ezt az ételt, ám cikkünk végigolvasása után többé egy konyhatündérnek sem lesz szüksége üveges szószokra vagy zacskós porokra, hisz most is csupa természetes hozzávalóból főzünk.
Folyékony vitaminbomba
Receptek

Folyékony vitaminbomba

Kedves Háziasszonyok! Az öthetes júniusban leves, főétel, vegetáriánus étel, saláta és egy édesség vár arra, hogy Önök a család étkezőasztalára helyezzék őket. Bár az időjárás nem ezt mutatja, hamarosan vége a tavasznak és közeleg a nyár, így most egy szezonális zöldségből, a spárgából készítünk krémlevest. A spárgaleves nevének hallatán még véletlen se gondoljunk az Indul a bakterházból ismert Bendegúz féle löttyre, hiszen madzag helyett igazi, ropogós, friss zöldséget használunk az ételhez.