Folyékony, de krémes…
Bízom benne, hogy a nyári időszakban sikerült elkészíteni az elmúlt hetekben ajánlott ételeket! Augusztusban négy finomságot ajánlok a kedves Olvasók figyelmébe, melyek közül az első egy krémleves lesz. Rövid idő alatt megfőzheti bárki, s az ízletes „betétekkel” talán még azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig nem túlságosan rajongtak a növényekből készült ételekért.
Hagymakrémleves sajtos pirítóssal
Hozzávalók: 3 db nagyobb vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 1 leveskocka, 4 dl főzőtejszín, kenyér, kevés olaj, só, bors, kenyér, sajt
Elkészítés: A vöröshagymát félbevágom, és a póréhagymával együtt felszeletelem. Olajon üvegesre dinsztelem, és hozzáadom a leveskockát. Fűszerezem sóval, borssal, és felöntöm vízzel. Amikor a hagyma már megfőtt, beleöntöm a tejszínt, majd még kb. 5 percig hagyom főni, ezután turmixolom. Tálaláskor a kenyeret megpirítom, vékony sajtszeletet teszek rá, amit aztán rá is olvasztok.
A nyári melegben a háziasszonyok igyekeznek a lehető legkevesebb időt tölteni a konyhában. Higgyék el, ha ezt a levest választják, mindenképpen jól járnak. Rövid idő alatt egy igazán ízletes étellel lephetik meg szeretteiket. Kellemes időtöltést a konyhában, az elkészített leveshez pedig jó étvágyat kívánok minden Olvasónak. Ötleteiket, kérdéseiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.
Rita asszony
fotók: Szőri Attila